Detroit Motor Show: Νέο Audi Q8 concept

Detroit Motor Show: Νέο Audi Q8 concept

Teaser εικόνες και σκίτσα του νέου μεγάλου κουπέ SUV, λίγο πριν την επίσημη παρουσιάσή του στην έκθεση NAIAS 2016.

Μια νέα φωτογραφία του Audi Q8 concept, προάγγελου του σχεδόν έτοιμου για παραγωγή Q8 coupé, δόθηκε στη δημοσιότητα πριν το επίσημο ντεμπούτο του πρωτοτύπου στην έκθεση του Detroit.

Η φωτογραφία αυτή έρχεται μετά από δύο σχετικά σκίτσα του αυτοκινήτου και αποκαλύπτει την δεσπόζουσα μάσκα του και την άκρη ενός πολύ λοξού φαναριού. Δείχνει επίσης ένα τονισμένο ασημί χείλος που ξεκινά από τον προφυλακτήρα και ανεβαίνει πλαισιώνοντας τους αεραγωγούς. Ο διευθυντής σχεδίασης της Audi, Marc Lichte, εικονίζεται να σηκώνει το πέπλο.

Όταν λανσαριστεί στην αγορά το 2018, το Q8 θα τοποθετηθεί στην κορυφή των SUV της σειράς Q. Θα ανταγωνίζεται την BMW X6 και τη Mercedes-Benz GLE coupé, και θα είναι βασισμένο στο Audi Q7. Με άλλα λόγια, θα έχει την πλατφόρμα MLB και μια σειρά κινητήρων V6 και V8 βενζίνης και πετρελαίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q7 3.0 V6 TDI

To Q8 θα προσφέρεται επίσης και σε υβριδική έκδοση, όπως δείχνουν και αυτά τα σκίτσα όπου φαίνεται το σήμα e-tron, το οποίο φορούν τα υβριδικά και ηλεκτρικά Audi. Το κινητήριο αυτό σύστημα θα προσφέρεται και στην επόμενη γενιά της Porsche Cayenne.

Το 4θέσιο Q8 αναμένεται να ενσωματώνει πολλές από τις προηγμένες τεχνολογίες που εξελίσσονται για το επερχόμενο νέο Α8 του 2017, και οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V, ψηφιακές οθόνες OLED υψηλής ευκρίνειας και τις τελευταίες εξελίξεις στις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Όπως τα μικρότερα Q4 και Q6, έτσι και το Q8 θα είναι 5θυρο με πίσω πόρτα τύπου liftback για το πορτμπαγκάζ. Οι βασικές διαστάσεις του θα είναι αντίστοιχες με του Q7, που έχει μήκος 5.050 mm και πλάτος 1.970 mm.

Κάπου 50 mm αναμένεται να κοπούν από το συνολικό ύψος των 1.741 mm του Q7, και η έντονα κεκλιμένη σκεπή θα μειώνει το χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Εκπρόσωπος της Audi πάντως δήλωσε στο AUTOCAR ότι η σκεπή χαμηλώνει αργότερα απ’ ό,τι στα ανταγωνιστικά μοντέλα, οπότε δεν θα υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στο χώρο αποσκευών.

Μιλώντας για το πρωτότυπο, ο Lichte είπε: «Με το Audi Q8 concept, έχουμε δημιουργήσει μια νέα αιχμή για τη σειρά μοντέλων Q. Η σχεδίασή του παραπέμπει δυνατά σε σπορ χαρακτήρα και γόητρο. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του εκθεσιακού πρωτοτύπου είναι το ευρύχωρο εσωτερικό, με τέσσερις εξίσου άνετες θέσεις, παρά την κεκλιμένη σκεπή».

Η σχεδίαση του Q8 concept ενσωματώνει στοιχεία από το θρυλικό, πρώτο Quattro του 1980, όπως οι φαρδιές, επίπεδες πίσω κολόνες της σκεπής και οι τονισμένοι «ώμοι» πάνω από τους τέσσερις τροχούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube