Μία και μοναδική Lamborghini 5-95 Zagato [video]

Μία και μοναδική Lamborghini 5-95 Zagato [video]

H Lamborghini και ο Zagato συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του μοναδικού αντιτύπου 5-95 που παρουσιάστηκε στο Concorso d'Eleganza Villa d' Este, το σαββατοκύριακο.

Η καροσερία Zagato γιορτάζει τα 95α της γενέθλια με ένα σπέσιαλ αυτοκίνητο που βασίζεται στη Lamborghini Gallardo LP570-4 που διατέθηκε από το συλλέκτη Albert Spiess.

Η Lamborghini 5-95 Zagato έχει τις τυπικές γραμμές του Ιταλού καροσερίστα, όπως τη διπλή «φούσκα» στην οροφή, παρμπρίζ που κυκλώνει προς τα πίσω (με ανεμοθραύστη), καθώς και αεροεισαγωγές στο πλάι που προέρχονται από αυτές του πρωτοτύπου Zagato Raptor του 1996 που βασιζόταν στη Lamborghini Diablo.

Η ιστορία της συνεργασίας της Lamborghini με τον Zagato ξεκινά πολύ πίσω, το 1965, με την 3500 GTZ. Η τελευταία τους, η Lamborghini 5-95 Zagato, που περιγράφεται πως θα αποτελέσει ένα «μοντέρνο συλλεκτικό» κομμάτι, διαθέτει κεντρική αεροεισαγωγή στην οροφή και κοντύτερη ουρά που «αποκαλύπτει την κτηνώδη δύναμη των εξαρτημάτων» της.

Η Lamborghini 5-95 Zagato θα παραμείνει ένα πρότζεκτ με ένα και μοναδικό κομμάτι, οπότε μόνο ο Albert Spiess θα έχει τη δυνατότητα να χαίρεται αυτή τη ακραία βελτιωμένη Gallardo.

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube