Νέα Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse στην ΙΑΑ 2013 [νέες φωτογραφίες και video]

Νέα Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse στην ΙΑΑ 2013 [νέες φωτογραφίες και video]

Η τελευταία Gallardo αυτής της γενιάς θα προέρχεται από την αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου και θα είναι και η ταχύτερη στην ιστορία του μοντέλου.

Αυτή είναι η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse που παρουσιάστηκε χτες στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, για την οποία η Lamborghini αναφέρει ότι θα είναι η ταχύτερη έκδοση του μοντέλου.

Η Squadra Corse παίρνει το όνομά της από το πρόσφατα δημιουργημένο αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini και η έμπνευση για τις δυναμικές δυνατότητές της προέρχεται από την αγωνιστική Lamborghini Gallardo Super Trofeo. Με τη διαφορά ότι η Squadra Corse κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος κινητήρας V10 με τα 570 άλογα που φορά και η Gallardo Superleggera. Αυτό σημαίνει ότι το μοτέρ στροφάρει ωφέλιμα μέχρι τις 8.000 rpm με την ισχύ να διαχειρίζεται ένα 6άρι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι. ΟΙ επιδόσεις της είναι 3,4” για τα 0-100 km/h και 10,4” για τα 0-200 km/h και η τελική ταχύτητα 320 km/h. Την επιβράδυνσή της δε, αναλαμβάνουν κεραμικά δισκόφρενα.

Η ανθρακονημάτινη πίσω πτέρυγα της Squadra Corse προέρχεται απευθείας από το αγωνιστικό αυτοκίνητο και λέγεται ότι παράγει τρεις φορές περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από τη στάνταρ Gallardo LP 560-4. Την ίδια προέλευση έχει και το ανθρακονημάτινο καπό που αφαιρείται μέσω αγωνιστικών στηρίξεων ταχείας απελευθέρωσης.

Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτινων τμημάτων και της γενικότερης «δίαιτας», η Squadra Corse ζυγίζει κενή 1.340 kg, 70 λιγότερα από τη στάνταρ Gallardo LP 560-4.

Άλλα αισθητικά χαρακτηριστικά της Squadra Corse προερχόμενα από το αγωνιστικό αυτοκίνητα είναι οι λωρίδες με τα ιταλικά χρώματα (πράσινο, κόκκινο και άσπρο) στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητό τους σε τέσσερις χωματισμούς: Κόκκινο, κίτρινο, ασημί ή άσπρο.

Στο κόκπιτ υπάρχει επίσης πληθώρα ανθρακονημάτινων διακοσμήσεων και εκτεταμένη χρήση αλκαντάρα. Τα μπάκετ, το πλαίσιο του χειρόφρενου και η κεντρική κονσόλα είναι επίσης ανθρακονημάτινα. Για τους λιγότερο σκληροπυρηνικούς, η Lamborghini δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλουν αυτά που ονομάζει «άνετα καθίσματα» στη θέση των αγωνιστικών μπάκετ. Μέχρι στιγμής η εταιρεία της Σαντ’ Άγκατα δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της Gallardo LP 570-4 Squadra Corse.

Η νέα γενιά της Lamborghini Gallardo αναμένεται να αποκαλυφτεί το 2014 και θα μοιράζεται πολλά εξαρτήματα, περιλαμβανομένης της ανθρακονημάτινης/αλουμινένιας δομής του αντικαταστάτη του σημερινού Audi R8 που θα δούμε το 2015

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube