LADA XCODE concept [video]

LADA XCODE concept [video]

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του νέου crossover της LADA.

Το περίπτερο της LADA στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας έχει αρκετές εκπλήξεις, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο πρωτότυπο του νέου crossover.

Το LADA XCODE concept μας προϊδεάζει για την εμφάνιση των μελλοντικών μοντέλων, μιας και ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της ρωσικής φίρμας που έχει επιμεληθεί ο πρώην σχεδιαστής των Mercedes-Benz και Volvo Cars, Steve Martin.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα B0 και χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη των Nissan Juke και Dacia Duster. Υπενθυμίζουμε ότι, από το 2014 η AvtoVAZ ανήκει στην Συμμαχία Renault-Nissan.

Η LADA δεν προχώρησε σε αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών του μελλοντικού μοντέλου και αρκέστηκε να αναφέρει ότι θα έχει τούρμπο κινητήρες και δυνατότητα αυτόματης τετρακίνησης.

Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι επηρεασμένη από αυτή του αμαξώματος και διαθέτει αρκετές ακμές. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η χρήση λίγων διακοπτών, καθώς και η οθόνη αφής του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων LADA connect.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Αρχισχεδιαστή Steve Martin στο Κέντρο Σχεδίασης της φίρμας, που εξηγεί την αναγέννηση της LADA που ξεκινά από την φετινή Έκθεση της Μόσχας.

[Πηγή: LADA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube