Infiniti QX50 Concept [video]

Infiniti QX50 Concept [video]

Το πρωτότυπο του νέου μεσαίου SUV της Infiniti ακολουθεί διαφορετική σχεδιαστική οδό και εφοδιάζεται με τούρμπο μοτέρ με μεταβαλλόμενη σχέση συμπίεσης.

Το πολυτελές παρακλάδι της Nissan παρουσίασε σε παγκόσμια κλίμακα το πρωτότυπο του νέου QX50, του νέου μεσαίου SUV της γκάμας της.

Οι τρεις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Infiniti δείχνουν ένα αρκετά μυώδες σε εμφάνιση μοντέλο και το συνολικό αποτέλεσμα μας παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει η φίρμα και στο μέλλον.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια φυσική σχεδιαστική εξέλιξη του πρωτότυπο QX Sport Inspiration που παρουσίασε πριν έξι μήνες στην Έκθεση Auto China στο Πεκίνο. Όπως είναι φυσιολογικό, το QX50 Concept είναι λίγο πιο προσγειωμένο σχεδιαστικά, αλλά δεν νομίζουμε να διαφέρει και πολύ εμφανισιακά από το τελικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες.

Το QX50 Concept μας δείχνει ακόμα ότι η Infiniti ετοιμάζεται για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης, καθώς περιλαμβάνει αρκετές νέες τεχνολογίες υπό την «ομπρέλα» του συστήματος Pro Pilot. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα Pro Pilot λειτουργεί ουσιαστικά σαν βοήθημα αυτόνομης οδήγησης (co-pilot), μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και να κινήσει για ώρα το όχημα χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό, μόνο σε αστικές συνθήκες με ελεγχόμενη κίνηση.

Το μεγαλύτερο όμως νέο που φέρνει το πρωτότυπο του Infiniti QX50 είναι ο VC-Turbo κινητήρας. Ο production ready κινητήρας έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων και έχει σύστημα μεταβαλλόμενης σχέσης συμπίεσης. Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και κίνησης, το σύστημα επιλέγει με τη συμπίεση θα λειτουργήσει ο κινητήρας. Το 4κύλινδρο μοτέρ μπορεί να λειτουργήσει με σχέση συμπίεσης 8:1 για υψηλές επιδόσεις και 14:1 για μέγιστη οικονομία καυσίμου, ενώ αποδίδει 273 ίππους και 39,8 kgm ροπή. Σύμφωνα με την Infiniti, καταφέρνει να χαρίζει επιδόσεις ενός δυνατού V6 κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας, με την κατανάλωση ενός πετρελαιοκινητήρα.

[Πηγή: Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube