IAA 2017: Ηλεκτρικό Mercedes-Benz Concept EQA [video]

IAA 2017: Ηλεκτρικό Mercedes-Benz Concept EQA [video]

Είναι προάγγελος μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας, έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, 272 PS και αυτονομία 400 km.

To EQA είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της σειράς EQ στη μικρομεσαία κατηγορία C.

Επιδεικνύει μια εξελιγμένη μορφή της σχεδιαστικής γλώσσας Sensual Purity (αισθησιακή καθαρότητα) της Mercedes και κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Η συνολική ιπποδύναμη του πρωτοτύπου είναι 272 PS και η ισχύς αυτή μεταδίδεται και στους 4 τροχούς με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα που μεταβάλλει την κατανομή ροπής εμπρός-πίσω σε πραγματικό χρόνο.

«Με το Mercedes-Benz Concept EQA, η ηλεκτρική μας πρωτοβουλία επιταχύνεται: Έως το 2022, η Mercedes-Benz Επιβατικά θα έχει πάνω από 10 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά», είπε ο πρόεδρος της Daimler AG, Dieter Zetsche.

Σχεδιαστικά, το Concept EQA επιδεικνύει μια δραστική μείωση των αιχμηρών ακμών και γραμμών, ενώ έχει προστεθεί μια σπειροειδής «υπογραφή» στα φώτα νημάτων λέιζερ. Η μαύρη «μάσκα» μπροστά είναι εικονικός αεραγωγός που αλλάζει ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Για παράδειγμα, αν έχει επιλεγεί το Sport, το πάνελ δείχνει ένα φλεγόμενο φτερό, ενώ με το Sport Plus αποκτά κάθετες μπάρες όπως στην κλασική μάσκα Panamericana”.

H φόρτιση της μπαταρίας γίνεται επαγωγικά ή σε wall box και μπορεί να δεχτεί και ταχυφόρτιση. Η μπαταρία των 60 kWh, που έχει το πρωτότυπο, δίνει αυτονομία της τάξης των 400 km.

«Το προηγμένο πρωτότυπο Concept EQA συνδυάζει τον εντυπωσιακό δυναμισμό με μια μεγάλη αυτονομία που είναι ιδανική για καθημερινή οδήγηση. Είναι βασισμένο σε μια πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας", πρόσθεσε Ola Kallenius, μέλος του ΔΣ της Daimler AG.

To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας EQ θα είναι το EQC, που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη, θα βασίζεται στο crossover Concept EQ που είδαμε πέρσι στο Παρίσι, και θα παρουσιαστεί το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζεται το ηλεκτρικό SUV της EQ. Της Mercedes-Benz, δηλαδή! [video]

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube