Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει ηλεκτρικό SUV τον Οκτώβριο στο Παρίσι

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει ηλεκτρικό SUV τον Οκτώβριο στο Παρίσι

Φαίνεται πως η επιτυχία του Tesla Model X δεν άφησε ασυγκίνητo το αστέρι της Στουτγκάρδης, γι’ αυτό και θα παρουσιάσει τη δική του αντιπρόταση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από την 1η έως και τις 16 Οκτωβρίου, θα δούμε το πρωτότυπο ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού SUV που εξελίσσει η γερμανική εταιρεία.

Θα είναι το πρώτο μέλος μιας οικογένειας με μηδενικές εκπομπές ρύπων και σύμφωνα με τις πηγές μας θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας της υδρογονοκίνητης GLC που επίσης ετοιμάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC

Το νέο μοντέλο προβλέπεται να μπει στην αγορά το 2019 και να πλαισιωθεί από άλλα τρία αντίστοιχα μοντέλα μέχρι το 2020. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια γενιά μοντέλων με ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι η σχεδίαση (η φωτογραφία είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο της GLC Coupé) θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη της τις μοναδικές ιδιαιτερότητες της ηλεκτροκίνησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση του επικεφαλής marketing της Mercedes-Benz όταν ερωτήθηκε εάν η εταιρεία του σκοπεύει να συμμετάσχει στη Formula E: «Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση προς το παρόν αλλά το βλέπουμε ζεστά. Είναι βέβαιο ότι θα μας εξασφαλίσει την απαραίτητη τεχνογνωσία στην ηλεκτροκίνηση και θα διευκολύνει πολύ την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων μας».

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube