Η BMW 8 Series Concept τρελαίνει κόσμο στο Goodwood Festival of Speed

Η BMW 8 Series Concept τρελαίνει κόσμο στο Goodwood Festival of Speed

Η νέα ναυαρχίδα της BMW, παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου στο Goodwood και έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της μέσα και έξω.

Πήρε κάμποσο καιρό για να παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό, αλλά είναι επιτέλους εδώ.

Μερικούς μήνες πριν από την επίσημη παρουσίασή της, μέσα στο 2018, η BMW παρουσίασε στο κοινό το πρωτότυπο της νέας ναυαρχίδας της, την Σειρά 8. Και που αλλού θα ήταν καλύτερα για να το δείξει, παρά στο Goodwood Festival of Speed. Εντάξει για να είμαστε δίκαιοι η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στα τέλη Μαϊου στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, στη λίμνη του Κόμο, αλλά αυτή η παρουσίαση ήταν για λίγους και «εκλεκτούς». Στο Goodwood χιλιάδες «κοινοί θνητοί» είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την επερχόμενη «8άρα», η οποία σχεδιαστικά είναι πραγματικά απίθανη.

Μάλιστα οι τυχεροί που βρίσκονται στο Goodwood δεν βλέπουν απλώς ένα πρωτότυπο που ποτέ δεν θα δει το φως της παραγωγής. Η BMW υπόσχεται ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο, άρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για το κοινό ώστε να περιμένει με ανυπομονησία τη νέα Σειρά 8, έστω και αν η συντριπτική πλειονότητα από εμάς δεν θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε ούτε χερούλι...

Μπορούμε πάντως από τώρα να προβλέψουμε ποια σημεία του αυτοκινήτου παραγωγής θα αλλάξουν από το πρωτότυπο. Πιστεύουμε ότι η μάσκα με τα τεράστια «νεφρά» θα είναι λιγότερο επιθετική και τα φωτιστικά σώματα θα ευθυγραμμιστούν με αυτά των μοντέλων που βρίσκονται ήδη σε παραγωγή. Θεωρούμε επίσης βέβαιο ότι οι εξωτερικοί καθρέπτες θα είναι μεγαλύτεροι. Και επειδή προηγουμένως μιλούσαμε για χερούλια, πιστεύουμε ότι και αυτή θα είναι μια από τις αλλαγές που θα δούμε στο αυτοκίνητο παραγωγής, μιας και το πρωτότυπο της Σειράς 8, δεν έχει.


Το πιθανότερο είναι ότι τις μεγαλύτερες αλλαγές θα τις δούμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η καμπίνα της 8 Series Concept έχει ελάχιστα χειριστήρια. Αντ’ αυτών υπάρχουν παντού επιφάνειες touch screen, μαζί φυσικά και με ένα εξαιρετικό ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων αλλά και καθίσματα που δείχνουν πραγματικά υπέροχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Η νέα BMW 8 Series σε παραγωγή από το  2018 [video]


Δεδομένου ότι η νέα Σειρά 8 θα βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας να περιμένετε ότι θα ενσωματώνει και την κορυφαία τεχνολογία της BMW, όσον αφορά τους κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης. Ήδη θεωρείται δεδομένη μια M8 Coupe, η οποία θα κινείται από μια ενδεχομένως πιο δυνατή έκδοση του διτούρμπινου 4.4 V8, του ίδιου κινητήρα που θα κινεί και την νέα M5. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και αυτή σύστημα τετρακίνησης xDrive, με έμφαση ωστόσο στην μετάδοση στους πίσω τροχούς. Πληροφορίες λένε ότι μια M8 GTE  για αποκλειστική χρήση στις πίστες είναι ήδη υπό εξέλιξη.

[Πηγή 
Motor1] 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube