Η BMW 2002 Hommage με αγωνιστική περιβολή

Η BMW 2002 Hommage με αγωνιστική περιβολή

H BMW πήγε το concept της σύγχρονης 2002 ένα βήμα μακρύτερα παρουσιάζοντας και μια αγωνιστική εκδοχή του που αποδίδει φόρο τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν της θρυλικής 2002.

Τον Μάιο που μας πέρασε η BMW μας εξέπληξε όλους με την παρουσίαση στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este της 2002 Homage.

H 2002 Homage ήταν ένα πρωτότυπο βασισμένο στην M2 που κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της θρυλικής BMW 2002. Σε σχέση με την Μ2 το concept είναι ακόμα πιο χαμηλό, με συμπαγείς αναλογίες και μικρούς προβόλους, πάνω σε ένα μακρύ μεταξόνιο. Η νέα διαμόρφωση του εμπρός μέρους αναπαριστά μια πιο μοντέρνα εκδοχή του χαρακτηριστικού ρύγχους καρχαρία της 2002 και άλλων μοντέλων της μάρκας από το παρελθόν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Oδηγούμε την BMW 2002tii

Ωστόσο αυτήν την εβδομάδα στο Monterey Car Week η BMW πήγε το concept ένα βήμα μακρύτερα παρουσιάζοντας μια αγωνιστική εκδοχή της 2002 Homage, αποδίδοντας φόρο τιμής και στο αγωνιστικό παρελθόν της 2002. Χαρακτηριστικοί είναι οι τροχοί 20 ιντσών με τις χρυσές ζάντες, οι τεράστιοι θόλοι με τα ξεχειλωμένα φτερά που είναι μια σαφής αναφορά στην 2002 turbo με τα φαρδύτερα μετατρόχια και τις προσθήκες στα φτερά που είχε κατασκευαστεί προκειμένου να πάρει ομολογκασιόν για τους αγώνες. Εξίσου χαρακτηριστικά και τα ασύμμετρα λογότυπα της BMW δεξιά από την πίσω πινακίδα.

«Η BMW 2002 Hommage θέλει να αναδείξει την πρωτοποριακή τεχνολογία που η 2002 εισήγαγε με την καθιέρωση του τούρμπο και να την επανατοποθετήσει στην πιο σύγχρονη μορφή της, με μια εξίσου σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα» είπε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της BMW, Karim Habib. «Με το θρυλικό πορτοκαλί/ μαύρο χρώμα, το αυτοκίνητο ταυτίζεται στο μυαλό πολλών φανατικών του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τους αγωνιστικούς θριάμβους της δεκαετίας του 70».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Oδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube