Honda: Νέα σχέδια επιβεβαιώνουν την εξέλιξη ενός baby NSX

Honda: Νέα σχέδια επιβεβαιώνουν την εξέλιξη ενός baby NSX

Μια νέα σχεδιαστική πατέντα της Honda αποκαλύπτει ότι το μικρότερο σπορ κεντρομήχανο μοντέλο της μπορεί και να είναι ανταγωνιστής του Mazda MX-5.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι δουλεύει πάνω σε ένα μικρότερο από το NSX κεντρομήχανο σπορ μοντέλο, η Honda κατοχύρωσε μια νέα σχεδιαστική πατέντα.

Η ανάρτησή της έγινε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απεικονίζει ένα 2θέσιο ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο με στενό εμπρός και φαρδύ πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Honda Civic 1.0 VTEC Turbo

Το τελευταίο χαρακτηρίζεται και από μπόλικους αεραγωγούς και εισαγωγές αέρα που αναλαμβάνουν την ψύξη ενός μοτέρ που βρίσκεται στο κέντρο του αμαξώματος. Πίσω δηλαδή από οδηγό-συνοδηγό αλλά μπροστά από τους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Honda κατοχυρώνει το όνομα για baby NSX

Έτσι αναζωπυρώνονται οι φήμες που υπάρχουν εδώ και καιρό για ένα μικρότερο από το NSX σπορ αυτοκίνητο από τη Honda. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και πριν από ένα χρόνο, όταν η Ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα ZSX, κατά πάσα πιθανότητα για το μοντέλο που αναφερόμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία από την εταιρεία, θα πρέπει όμως να υποθέσουμε πως από μηχανολογικής πλευράς το νέο μοντέλο θα είναι σαφώς πιο συμβατικό από το NSX (διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την οδήγησή του εδώ), κάτι που για τον κινητήρα μάλλον θα σημαίνει μονάδες από τη νέα γενιά του Civic.

Δηλαδή τον 1.500άρη VTEC Turbo με τους 182 ίππους ή ακόμα και τον κορυφαίο 2λιτρο VTEC Turbo των 320 ίππων του νέου Type R.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube