Έρχεται το υδρογονοκίνητο Audi Q6 h-tron

Έρχεται το υδρογονοκίνητο Audi Q6 h-tron

Θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο NAIAS 206, στο Detroit και δείχνει το μέλλον της Audi

Και βέβαια θα είναι πρωτότυπο, αλλά δείχνει τις τάσεις και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. To Audi Q6 h-tron έρχεται ως συνέχεια του επίσης υδρογονοκίνητου Α7 που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και σηματοδοτεί την οικολογική στροφή του γκρουπ VW. 

Μάλιστα η παρουσίασή του στο Ντιτρόιτ σημειολογικά αποτελεί μια απάντηση σε όσους αμφισβητούν την φιλικότητα στο περιβάλλον της VW και της Audi και μάλιστα μέσα στις ΗΠΑ από όπου και ξεκίνησε όλη η φασαρία για το περίφημο dieselgate. 

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο ηλεκτροκίνητο  Q6 e-tron του οποίου τις μπαταρίες θα έχουν αντικαταστήσει κυψέλες υδρογόνου. Θα βασίζεται στην ίδια ευέλικτη πλατφόρμα MLB του ομίλου, με την κίνηση να έχουν αναλάβει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ που θα φτάνει (πάντα σύμφωμα με την Audi) τους 430 ίππους. Η αυτονομία του οχήματος θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα και όλα αυτά με μηδενικούς ρύπους. 

Για τους γνωρίζοντες, η “αγωνία” της Audi  ακούει στο όνομα Tesla Model X. Η Audi δεν θέλει να... αφήσει γήπεδο τόσο τεχνολογικά όσο και εμπορικά στους αμερικανούς και υπολογίζουν το Q6 h-tron να έχει εξελιχθεί πλήρως και να έχει μπει στη γραμμή παραγωγής το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube