Παρουσιάστηκαν τα ανανεωμένα Citroën DS3 και DS3 Cabrio [video]

Παρουσιάστηκαν τα ανανεωμένα Citroën DS3 και DS3 Cabrio [video]

Το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας DS υπεβλήθη σε αισθητικό και τεχνολογικό ρετουσάρισμα.

Σε συνέχεια του teaser που διέρρευσε πριν λίγες ώρες, η Citroën μας παρουσιάζει και επίσημα τα ανανεωμένα DS3 και DS3 Cabrio.

Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης είναι τα νέα εμπρός φώτα που αποτελούν συνδυασμό φώτων τύπου LED και Xenon. Σύμφωνα με την Citroën, τα νέα αυτά εμπρός φώτα καταναλώνουν 35% λιγότερη ενέργεια στη μικρή σκάλα και 75% στη μεγάλη. Επιπλέον, έχουν διάρκεια ζωής 20 φορές μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα αλογόνου, φτάνοντας τις 20.000 ώρες λειτουργίας, ενώ σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα LED ημέρας δημιουργούν μια ακόμα πιο σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση στο εμπρός μέρος του μοντέλου. Την εμφάνιση συμπληρώνουν δύο νέα χρώματα (Pearl White και Belle-lle Blue), καθώς και οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17”.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέες διακοσμητικές φάσες για το ταμπλό και νέες ταπετσαρίες, ενώ το εκσυγχρονισμένο σύστημα πολυμέσων μπορεί να εφοδιαστεί και με κάμερα οπισθοπορείας για διευκόλυνση στο παρκάρισμα.

Από πλευράς συστημάτων ασφάλειας, τα νέα Citroën DS3 και DS3 Cabrio μπορούν να εφοδιαστούν με το σύστημα “Active City Brake” που λειτουργεί μέχρι τα 30 km/h. Χρησιμοποιεί ραντάρ που σκανάρει τον δρόμο και αναγνωρίζει αργά κινούμενα ή σταματημένα αντικείμενα και σε περίπτωση ανάγκης επεμβαίνει και ακινητοποιεί πλήρως το αυτοκίνητο.

Πέρα όμως από την αισθητική ανανέωση και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού, τα ανανεωμένα μικρά μοντέλα της οικογένειας DS θα αποκτήσουν και νέους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6. Οι δύο πετρελαιοκινητήρες είναι ο BlueHDi 100 και ο BlueHDi 120 απόδοσης 100 και 120 ίππων αντίστοιχα, με την μέση κατανάλωση του 100άρη κινητήρα να είναι 3,0 lt/100 km και του 120άρη 3,6 lt/100 km. Οι εκπομπές CO2 και στις δύο περιπτώσεις διατηρούνται κάτω από τα 100 gr/km.

Η νέα προσθήκη στους βενζινοκινητήρες είναι ο φρεσκαρισμένος 3κύλινδρος 1.2 e-VTi των 82 ίππων που πλέον πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ETG (Efficient Tronic Gearbox) και καταφέρνει, σύμφωνα πάντα με την Citroën, να καταναλώνει 3,6 lt/100 km και να εκπέμπει 95 gr/km CO2.

Τα ανανεωμένα Citroën DS3 και DS3 Cabrio θα ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα τον προσεχή Ιούλιο.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube