Επίσημο: Έρχεται το νέο Niva

Επίσημο: Έρχεται το νέο Niva

Η κοινοπραξία GM-AvtoVAZ στη Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες-teaser, πρόκριμα για το πρωτότυπο Chevrolet Niva.

Το πρωτότυπο Chevrolet Niva αποτελεί τον προάγγελο της επόμενης γενιάς του ρωσικού εμβληματικού μοντέλου που, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, θα είναι ένα κλασικό σκληροτράχηλο αυτοκίνητο με μόνιμη τετρακίνηση, παρά ένα crossover «διά πάσα χρήση…».

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η απόσταση του Chevrolet Niva από το δρόμο, καθώς και τα πρόσθετα φανάρια, δείγμα πως το αυτοκίνητο απευθύνεται στους φανατικούς του 4x4. Βέβαια, ας μην τρέφουμε αυταπάτες, διότι το πιθανότερο είναι στο μοντέλο παραγωγής το ύψος αυτό να είναι σημαντικά χαμηλότερο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, το νέο Niva δείχνει έτη φωτός εμπρός από το Lada-μαθουσάλα που θα αντικαταστήσει. Μέχρι τότε, οι φανατικοί του Niva μπορούν να αρκεστούν στην τελευταία εκδοχή του υπό τη AvtoVAZ.

Η ρωσική πηγή της είδησης αναφέρει ότι το παλιό και αναιμικό μοτέρ των 1.700 cc θα δώσει τη θέση του σε έναν κινητήρα που θα προέρχεται από την Peugeot με κυβισμό 1.800 cc και μέγιστη ισχύ 135 PS.

To πρωτότυπο Chevrolet Niva θα ντεμπουτάρει επίσημα σε δύο εβδομάδες στο Σαλόνι της Μόσχας και θα μπει στη γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η απόφαση της GM να αναστείλει τη δραστηριότητα της Chevrolet στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015 δεν αφορά την αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας. Επίσης να θυμίσουμε ότι η συμμαχία Renault-Nissan έχει εδώ και λίγο καιρό τον πλήρη έλεγχο της AvtoVAZ

[Πηγή Chevrolet μέσω wroom.ru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube