Επίσημη επιβεβαίωση για παραγωγή του νέου VW Κombi

Επίσημη επιβεβαίωση για παραγωγή του νέου VW Κombi

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο BUDD-e που είδαμε στη CES 2016 στο Las Vegas θα μπορούσε να μπει σε παραγωγή μέχρι το 2020.

Το πρωτότυπο BUDD-e που παρουσιάστηκε επίσημα στo Consumer Electronics Show 2016 στο Las Vegas, υποστηρίζεται από τη διαμορφώσιμη πλατφόρμα «MEB», αρχιτεκτονική που προορίζεται για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW.

Το BUDD-e αποτελεί την πρόταση εκμοντερνισμού της παραδοσιακής εικόνας VW Microbus, ενώ αναμένεται η έκδοση παραγωγής να ενσωματώνει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτοτύπου.

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Car, ο δρ. Volkmar Tanneberger, επικεφαλής της VW στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αποκάλυψε: «Θα δείτε ένα αυτοκίνητο που θα μοιάζει πολύ με αυτό και θα στηρίζεται στην πλατφόρμα MEB, να μπαίνει σε παραγωγή. Δεν μπορώ να πω πότε ακριβώς, αλλά το 2020 ή εκεί κοντά».

Το BUDD-e κινείται από μια συστοιχία μπαταριών 101kWh και δύο ηλεκτρομοτέρ, με το ένα να κινεί τον εμπρός και το άλλο τον πίσω άξονα. Η VW λέει ότι το βαν της πιάνει σχεδόν τα 150 km/h και ότι μπορεί να διανύσει σχεδόν 600 km με μια μόνο φόρτιση. Βέβαια, οι τιμές αυτές μένει να επιβεβαιωθούν με το που το πρωτότυπο θα μετουσιωθεί σε μοντέλο παραγωγής.

Ο Tanneberger πρόσθεσε ότι «η βασική ιδέα είναι να εξελίξουμε μια διαμορφώσιμη αρχιτεκτονική, όπου θα τοποθετούμε σε γραμμή παραγωγής μια μπαταρία ανάμεσα σε δύο ηλεκτροκινητήρες: Έναν εμπρός, έναν πίσω».

Αλλά και η Audi θα κάνει χρήση της πλατφόρμας αυτής σε μελλοντικά μοντέλα της, περιλαμβανομένου ενός πιθανού ηλεκτρικού αντικαταστάτη του A2. Κάτι ανάλογο πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον και από τις άλλες εταιρείες του γκρουπ VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube