Δύο ξεχωριστά πρωτότυπα από τη Subaru στο Τόκιο

Δύο ξεχωριστά πρωτότυπα από τη Subaru στο Τόκιο

Να και κάτι που δεν περιμέναμε. Η Subaru παρουσίασε μια ψηλωμένη και ευρύχωρη έκδοση του BRZ στο Tokyo Motor Show 2013, μαζί με το station πρωτότυπο LEVORG.

Ενώ ακούγαμε για ανοιχτή αλλά και για σεντάν έκδοση της Toyota GT86, από την πλευρά της Subaru δεν υπήρχαν ενδείξεις για πειραματισμούς με το BRZ. Όμως στο Τόκιο παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Cross Sport Design, ένα crossover με βάση το BRZ. Δίπλα στο LEVORG, ένα station wagon που φέρνει λίγο στο νέο WRX.

Το Subaru Cross Sport Design έχει μήκος 4,3 m, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σαφείς επιρροές από εκτός δρόμου οχήματα στη σχεδίασή του. Η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει σε shooting brake, ενώ τα φαρδιά πίσω φτερά και η στενή 3η πόρτα θυμίζει τη λογική του VW Scirocco.

Το εσωτερικό του είναι αρκετά πολυτελές, με επενδύσεις καθισμάτων με δέρμα και alcantara, και προσφέρει μεγάλο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο 2λιτρος boxer 200 ίππων των Subaru BRZ, Toyota GT86 και Scion FR-S δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις. Σύμφωνα με τη Subaru θα αποτελέσει «το νέο trend στα crossover».



Σίγουρα πιο συμβατικό, το πρωτότυπο Subaru LEVORG είναι πολύ κοντά στο μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή την Άνοιξη του 2014. Αυτό το «sports tourer» έχει μήκος 4,69 m και μεταξόνιο 2,65 m. Εύκολα παρατηρεί κανείς ότι το εμπρός μέρος του μοιάζει πάρα πολύ με το αυτοκίνητο που φέρεται ότι είναι το νέο Subaru WRX.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας νέος 1.600άρης turbo άμεσου ψεκασμού της Subaru που αποδίδει 170 PS και 25,5 kgm, ενώ ως εναλλακτική επιλογή θα υπάρχει και ένας 2λιτρος με 300 PS και 40,8 kgm. Αμφότεροι στέλνουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic.

[Πηγή: World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube