Audi Q8, νέα σκίτσα

Audi Q8, νέα σκίτσα

Το Ingolstadt δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει στις προκλήσεις των καιρών και παρουσίασε νέα σκίτσα για το αντίπαλο δέος στις BMW X6 και Mercedes GLE Coupé

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα είναι έτοιμη η απάντηση της Audi στα BMW X6 και Mercedes GLE Coupé.

Οι πληροφορίες δεν έρχονται από κάποια επίσημα χείλη του Ingolstadt, όμως τα πρώτα σχέδια του Audi Q8  άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.  Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως η Audi δεν θα αφήσει αναάντηση την πρόκληση σε μια κατηγορία όπου ξεκίνησε να παίζει μόνη της η BMW με την Χ6 και στη συνέχεια ακολούθησε η Mercedes με τη GLE Coupé.

Eτσι, στην αρχή μίλησαν για ένα “πιο σπορ Q7” και στη συνέχεια φαίνεται να εγκατέλειψαν αυτό το σχέδιο προς χάριν του Q8 , αφού τα διακριτικά του παραπέμπουν στο πολυτελές Audi Α8 και είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικά από εμπορικής πλευράς. Ο Μarch Lichte, επικεφαλής σχεδιαστής της Audi, θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό της σειράς Q-topping με το μήκος του Q8 να ξεπερνά τα πέντε μέτρα, την ώρα που πολλά ακούγονται για μια έκδοση e-tron plug-in αλλά και μια πλήρως ηλεκτρική, απάντηση στο Tesla Model X. Τέλος οι φήμες (ανεπιβεβαίωτες) θέλουν την κορυφαία έκδοση RS Q8 εύρος-topping να φορά κινητήρα βενζίνης twin-turbo 4,0 λίτρων V8 .

Η Audi λέει ότι το Q8 θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση εκτιμάται πως θα έχει τιμή εκκίνησης της τάξης των €113.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube