Αποκαλυπτήρια στο Παρίσι για το ριζοσπαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen

Αποκαλυπτήρια στο Παρίσι για το ριζοσπαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen

Μπορεί να προορίζεται να μπει στις αγορές το 2019, αλλά το ηλεκτρικό Volkswagen που υπόσχεται 500 km με 15 λεπτά φόρτισης θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισίου.

Το πρώτο αυτόνομο -ως μοντέλο- ηλεκτροκίνητο Volkswagen θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στο Σαλόνι του Παρισίου που θα ανοίξει τις πόρτες του τον προσεχή Οκτώβριο.

Μιλώντας σε ένα γερμανικό εβδομαδιαίο οικονομικό και βιομηχανικό περιοδικό, ο Πρόεδρος της εταιρείας Herbert Diess ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο θα έχει τις διαστάσεις ενός μικρομεσαίου όπως το Golf αλλά τους εσωτερικούς χώρους ενός Passat.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen e-Golf

Αν και δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται προς το τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Matthias Muller αρχικά είχε ανακοινώσει ως στόχο το 2025. Δεν αποκλείεται πάντως ο αρχικός προγραμματισμός να άλλαξε, σε μια προσπάθεια της Volkswagen να «εξαγνιστεί» από το σκάνδαλο του dieselgate.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα φέρει μερικές πολύ καινοτόμες παραμέτρους για την ηλεκτροκινήση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, οι μηχανικοί θα το εξελίξουν ώστε να έχει αυτονομία 500 km με μόλις 15 λεπτά της ώρας φόρτιση, ενώ παράλληλα η τιμή του θα είναι χαμηλότερη από ενός αντίστοιχου μοντέλου μες συμβατικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Passat 1.4 TSI BMT ACT

Όλη η αφρόκρεμα του R&D της Volkswagen είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένη επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, κάτω από της εντολή του να εξελιχθεί το Volkswagen της ψηφιακής εποχής. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την τεχνολογία στο σύστημα κίνησης όσο και με εκείνη της καμπίνας, στην οποία θα υπάρχει η τελευταία λέξη σε επίπεδο γκάτζετ και συνδεσιμότητας.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες βρίσκονται στη φάση καθορισμού των διαστάσεων, με το συνολικό μήκος να φημολογείται ότι θα είναι γύρω στα 4,4 m. Είναι επίσης ήδη γνωστό πως το νέο μοντέλο θα εγκαινιάσει την πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen, η οποία είναι εξελιγμένη για ηλεκτρικά μοντέλα και μόνο.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα «ταράξει τα νερά σε ολόκληρη την αυτοκίνηση».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube