Ανέπαφες… συναλλαγές με τις μελλοντικές BMW

Ανέπαφες… συναλλαγές με τις μελλοντικές BMW

Στις BMW του άμεσου μέλλοντος μόνο η οδήγηση θα απαιτεί αφή. Τα υπόλοιπα θα γίνονται με νεύματα και χειρονομίες.

Στην περσινή έκθεση Consumer Electronics Show η BMW είχε αποκαλύψει το σύστημα που αναγνωρίζει χειρονομίες. Μια κάμερα 3D αναγνωρίζει συγκεκριμένες κινήσεις που γίνονται μπροστά από την κεντρική κονσόλα του ταμπλό. Είναι το σύστημα που σήμερα διαθέτει η Σειρά 7.

Τον επόμενο μήνα, στην φετινή CES στο Las Vegas η BMW θα παρουσιάσει το Vision Car, ένα concept το εσωτερικό του οποίου είναι εξοπλισμένο με την εξέλιξη του συστήματος που αναγνωρίζει χειρονομίες. Και το οποίο το εργοστάσιο ονομάζει AirΤouch.

Το εξελιγμένο λογισμικό του iDrive και μια σειρά από νέους ακόμη πιο προηγμένους 3D αισθητήρες στο ταμπλό θα αντιλαμβάνονται κινήσεις του χεριού με κλειστή παλάμη, επιτρέποντας στον οδηγό να σερφάρει στο μενού του ηχοσυστήματος, του navigation, των εφαρμογών, κ.λπ. Ενώ το σημερινό gesture control αντιλαμβάνεται μόνο 5 χειρονομίες, η επόμενη γενιά θα έχει πολύ αυξημένη… νοημοσύνη, ώστε οδηγός και επιβάτες να κάνουν τα πάντα σχεδόν ανέπαφα. Οι οθόνες θα εξακολουθούν να αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο της σχεδίασης της καμπίνας. Θα είναι φυσικά touch screens αλλά θα λειτουργούν όπως ακριβώς οι οθόνες αφής ακόμη και χωρίς φυσική επαφή.

Αν η BMW ακολουθήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα, περίπου σε έναν χρόνο θα δούμε το σύστημα να λειτουργεί στην πράξη σε κάποιο από τα κορυφαία μοντέλα της.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube