Πωλείται το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας

Πωλείται το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας

Η Mercedes-Benz βγάζει προς πώληση μια ρέπλικα του Patent Motorwagen, του μηχανοκίνητου τρικύκλου που κατασκεύασε Carl Benz το 1886 και καταχωρίστηκε ως «το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας».

Το τμήμα All Time Stars της Mercedes-Benz Classic σας προτείνει να αγοράσετε το «το πρώτο αυτοκίνητο της Ιστορίας» και μάλιστα σε κατάσταση concours. 

Φυσικά, η αγορά του πρώτου αυτοκινήτου της Ιστορίας δεν είναι κοινή υπόθεση, αλλά η Mercedes-Benz το καθιστά ρεαλιστικό. Βλέπετε, το τμήμα πώλησης αποκαταστημένων συλλεκτικών αυτοκινήτων, All Times Stars, έβγαλε στην αγορά ένα πιστότατο αντίγραφο του Benz Patent Motorwagen, του μηχανοκίνητου τρίκυκλου, εξ ολοκλήρου σχεδιασμένου και κατασκευασμένου από τον Carl Benz το 1886.

Το αναδημιουργημένο αντίγραφο κατά παραγγελία της γερμανικής φίρμας το 2002, μεταξύ άλλων κομματιών που προορίζονταν για να καταλάβουν θέσεις σε προθήκες μουσείων ή να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, είναι πανομοιότυπο με το αυθεντικό. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνοψίζονται σε ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, τετράχρονο κινητήρα 954 cc που απέδιδε κάτι λιγότερο από ένα ίππο. Και παρότι δεν είχε κάποιο ζώο εμπρός για να το τραβάει, έφτανε τα 16 km/h. To να μιλήσει κάποιος για το εσωτερικό του Patent Motorwagen πρόκειται για αστείο, καθώς το δερμάτινο κάθισμα και το ξύλινο πάτωμα ήταν πακτωμένα απευθείας σε ένα πλαίσιο που δεν είχε καροσερί, ως εκ τούτου και οροφή.

Τα περίπου 20 ορίτζιναλ μοντέλα που κατασκευάστηκαν έχουν στην πλειονότητά τους χαθεί, οπότε οι ρέπλικες του επιπέδου της Mercedes-Benz, σε κατάσταση «concours», όπως διευκρινίζει η εταιρεία, ανεβάζουν τιμή. Προς το παρόν, η τιμή αυτού του αντιγράφου δεν έχει γίνει γνωστή. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι θα βρίσκεται στο ύψος του πλούτου της ιστορίας του, αυτής που σηματοδοτεί τη γέννηση του ίδιου του ΙΧ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube