Opel: Ξαναβγάζει το «Πράσινο Τέρας» από το Μουσείο

Opel: Ξαναβγάζει το «Πράσινο Τέρας» από το Μουσείο

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η μεγάλη ισχύς απαιτούσε μεγάλη χωρητικότητα. Ένα τέτοιο λοιπόν, το «Πράσινο Τέρας» των 12,3 lt της Opel αφήνει το Μουσείο για ένα φεστιβάλ αυτοκινήτου στη Δανία.

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη το Brutus, την τρομακτική δημιουργία της πρώιμης BMW του 20ού αιώνα. Το αυτοκίνητο κληρονόμησε τότε έναν κινητήρα αεροπλάνου BMW, χωρητικότητας 47 lt, που τοποθετήθηκε πάνω σε ένα σασί της εποχής με μετάδοσης με αλυσίδα. Ένα «όχημα» που έχει ήδη γίνει αρκετές φορές αντικείμενο ρεπορτάζ. Αλλά η BMW δεν είναι η μόνη εταιρεία με τέτοιες τερατώδεις κατασκευές, αφού μια ακόμη γερμανική μάρκα ετοιμάζεται να μας δείξει κάτι από το μακρύ παρελθόν της.

Έχουμε την τάση να το ξεχνάμε, αλλά η Opel είναι ένας πολύ παλαιός κατασκευαστής στην ιστορική κλίμακα του αυτοκινήτου. Ως προνομιούχος μάρτυρας της βιομηχανίας του αυτοκινήτου λοιπόν, αυτό το «Πράσινο Τέρας» πρόκειται για μια προπολεμική δημιουργία. Το 1914, η Opel αποκάλυψε το Rennwagen, έχοντας εξελίξει τους πρώτους αλουμινένιους κινητήρες με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο -ναι, ήδη από εκείνη την εποχή!

Opel Green Monster

Το 12,3λιτρο Rennwagen, επίσης γνωστό ως «Green Monster», απέδιδε την εξωπραγματική για την εποχή ισχύ των 260 PS και ροπή 74,4 kgm. Νούμερα που  καθιστούσαν ικανό το Rennwagen των δύο τόνων να πιάνει τα 228 km/h –μιλάμε πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η Opel μας ανακοινώνει λοιπόν ότι ύστερα από μακρά περίοδο αποκατάστασης, το Rennwagen θα βγει τσάρκα στο RØMØ Motor Festival 2018, στη Δανία. Σε μια διαδρομή μήκους 200 m, στη συμπαγή άμμο της παραλίας, θα συναγωνιστούν τα κλασικά αυτοκίνητα που και τότε, στις αρχές του 20ού αιώνα, κοντραριζόντουσαν στη Δανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube