Οι παλιές ντίζελ Mercedes-Benz δεν πεθαίνουν ποτέ [video]

Οι παλιές ντίζελ Mercedes-Benz δεν πεθαίνουν ποτέ [video]

Οκτώ χρόνια ακινησίας; Ε και; Με φρέσκια μπαταρία και λίγα υγρά, η ντίζελ Mercedes-Benz W124 δεν κρατιέται.

 ντίζελ Mercedes-Benz

Το να παρατήσεις ένα αυτοκίνητο εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης για οκτώ χρόνια μπορεί να επιφέρει σημαντικές βλάβες.  Και σε μια Mercedes-Benz;

Η σκουριά είναι δεδομένη, το να ξεραθούν όλα τα σωληνάκια επίσης. Αναμένεις διαρροές υγρών, ενώ τα λάδια θα χάσουν τις ιδιότητές τους. Όλα τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες για μια παλιά ντίζελ Mercedes-Benz, όπως η συγκεκριμένη 200D W124 που δείχνει να αψηφά τον χρόνο.

Ύστερα από οκτώ χρόνια ακινησίας, η πετρελαιοκίνητη μπερλίνα έχει σαφώς δει καλύτερες μέρες, αλλά δεν έχει δα και τόσα πολλά χιλιόμετρα. Με το οδόμετρο να δείχνει 287.800 km, κάποιος ορθώς θεώρησε ότι η ντίζελ Mercedes-Benz έχει ακόμα να προσφέρει.

Πεθαίνει έτσι εύκολα μια ντίζελ Mercedes-Benz από τη χρυσή εποχή της Στουτγάρδης; Φρέσκο πετρέλαιο, καινούργια μπαταρία και «σα να μην πέρασε μια μέρα»

Ο χώρος του κινητήρα είναι βρώμικος, αλλά δεν διακρίνεται κάποια εμφανής ζημιά. Υπάρχει επαρκής ποσότητα λιπαντικού, αν κι αρκετά βρώμικο. Το φίλτρο αέρα αντιθέτως είναι παράδοξα καθαρό.

Τι χρειάζεται λοιπόν για να ξαναλειτουργήσει η διασωθείσα, αειθαλής Mercedes-Benz; Μια καινούργια μπαταρία, φρέσκο πετρέλαιο και ψυκτικό υγρό. Ξεκινά αμέσως σαν να μην πέρασε μια μέρα, με τον ντιζελοκινητήρα να κροταλίζει σαν παλιό ταξί της ελληνικής υπαίθρου.

Αυτό δεν συνεπάγεται βέβαια ότι μπορεί να μπει αμέσως στην κυκλοφορία. Η καμπίνα είναι σε μέτρια κατάσταση, με διάφορους διακόπτες να μην λειτουργούν και γενικώς τα πάντα καλύπτονται από βρωμιά.

 ντίζελ Mercedes-Benz

Τα καθίσματα δεν έχουν σκιστεί κι ο υαλοκαθαριστήρας λειτουργεί σωστά, αλλά ο λεβιές ταχυτήτων είναι λίγο σφιχτός και το παρμπρίζ έχει ένα μεγάλο ράγισμα κατά μήκος του. Σε γενικές γραμμές όμως, το εσωτερικό δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από το σκουριασμένο αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hartge F1: Μια Mercedes-Benz W124 με κινητήρα BMW M5

Το πιεστικό αφαιρεί αρκετή από τη βρωμιά, αλλά τώρα τονίζονται περισσότερο τα σημεία σκουριάς που μαστίζουν το αμάξωμα. Κάποια από τα πλαστικά φινιρίσματα έχουν αρχίσει να ξεκολλούν.

 ντίζελ Mercedes-Benz

Ένα βουλωμένο φίλτρο καυσίμου προκαλεί ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αλλά λειτουργεί ξανά σωστά μόλις καθαρίζεται. Σε κάθε επιτάχυνση, ντουμάνι βγαίνει από την εξάτμιση αλλά απομένει να δούμε κατά πόσον θα διορθωθεί το πρόβλημα με φρέσκα λάδια. 

Ο εναλλάκτης δεν φορτίζει την μπαταρία, η κόρνα δεν δουλεύει κι ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα κι όταν αφαιρείται το κλειδί και κλείνει η μίζα. Παρόλα αυτά, το γενικό συμπέρασμα είναι αναντίρρητο. Οι παλιές ντίζελ Mercedes-Benz δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube