Ζυγώνει η ώρα για τη νέα Porsche 718 Cayman GT4

Ζυγώνει η ώρα για τη νέα Porsche 718 Cayman GT4

Η σκληροπυρηνική έκδοση της μικρής Porsche θα διατηρήσει τον 6κύλινδρο κινητήρα και το πρωτότυπο του μοντέλου κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους της Γερμανίας.

Η Porsche ετοιμάζει εδώ και μερικούς μήνες της έκδοση GT4 της νέας 718 Cayman που θα παρουσιαστεί το πρώτο 6μηνο του 2018.

Οι «μαγεμένοι» από τον 6κύλινδρο και «δύσπιστοι» για τον 4κύλινδρο κινητήρα των πιο απλών εκδόσεων, μπορούν να χαμογελάσουν ξανά, μιας και η κορυφαία έκδοση επιδόσεων της 718 Cayman θα έχει επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο, ένα πρωτότυπο του μοντέλου κυκλοφορεί ήδη στην περιφέρεια της Γερμανίας.

Η νέα Porsche 718 Cayman GT4 έχει ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, σταθερή αεροτομή και εντονότερο αεροδυναμικό διαχύτη που αγκαλιάζει και τις δύο απολήξεις της πιο «ελεύθερης» εξάτμισης.

Στελέχη της Porsche έχουν επιβεβαιώσει από τον περασμένο Μάιο ότι η νέα κεντρομήχανη GT4 δεν θα έχει τον turbo 4κύλινδρο boxer που έχουν οι υπόλοιπες εκδόσεις της 718 Cayman (2.0 και 2.5), αλλά θα έχει ατμοσφαιρικό επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα. Ακόμα είναι άγνωστο εάν θα έχει χωρητικότητα 3,8 lt όπως συνέβαινε με την προηγούμενη Cayman GT4, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξεπερνά σε ισχύ τους 385 ίππους που απέδιδε αυτή η γενιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche 718 Boxster

Πέρα όμως από την βελτιωμένη αεροδυναμική και ψύξη του 6κύλινδρου boxer κινητήρα, η GT4 έχει νέα ανάρτηση, ενισχυμένο σύστημα πέδησης και αλλαγές στον «εξοπλισμό» για μείωση του βάρους, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ. Ακόμα, η νέα έκδοση θα έχει στον βασικό εξοπλισμό χειροκίνητο κιβώτιο και στον έξτρα το αυτόματο PDK.

Τέλος, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη γενιά, έτσι και η νέα 718 Cayman GT4 αναμένεται να είναι μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, ενώ θα έχει και ανεβασμένη τιμή σε σχέση με τις «απλούστερες» εκδόσεις GTS των 365 ίππων.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube