Υβριδικό Volkswagen Tiguan με κατανάλωση 1,9 lt/100 km

Υβριδικό Volkswagen Tiguan με κατανάλωση 1,9 lt/100 km

Μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή αλλά το υβριδικό Tiguan δείχνει ξεκάθαρα το όχι και πολύ μακρινό μέλλον.

Ένα μεσαίο SUV με 218 ίππους και μέση εργοστασιακή κατανάλωση μόλις 1,9 lt/100 km είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Εκτός από εντυπωσιακή οικονομία και 42 g CO2/km, ο συνδυασμός ενός 1.4 TSI κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί ακόμα να δώσει 0-100 km/h σε μόλις 8,1” και τελική 200 km/h.

Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό σύστημα που στο E-Mode κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με τελική περιορισμένη στα 130 km/h. Μόλις η μπαταρία εκφορτιστεί, το σύστημα περνάει αμέσως στη λειτουργία Hybrid κατά την οποία οι δύο κινητήρες συνεργάζονται με σκοπό την απόλυτη οικονομία. Υπάρχει ακόμα η λειτουργία Battery Charge στην οποία το θερμικό μοτέρ φορτίζει τη μπαταρία καθώς και η GTE κατά την οποία το ηλεκτρικό μοτέρ υποβοηθά τον TSI για μάξιμουμ επιδόσεις.

Το Tiguan GTE είναι προσθιοκίνητο και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα 6άρι DSG διπλού συμπλέκτη κατάλληλα τροποποιημένο για την περίσταση, αφού μέσα στο καβούκι του βρίσκεται και το ηλεκτρικό μοτέρ.

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του Tiguan GTE φτάνει τα 50 km, όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι τα πάνελ στην οροφή του που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια. Δεν ξέρουμε πόσο κοντά στην παραγωγή βρίσκεται αυτή η τεχνολογία, όμως σύμφωνα με τη Volkswagen σε ιδανικές συνθήκες αυτή η ενέργεια μπορεί να εξασφαλίσει έως και 1.000 km ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube