Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan

Μια μέρα πριν την επίσημη παρουσίασή του στη έκθεση της Φρανκφούρτης, η Volkswagen έδωσε το στίγμα του νέου της μοντέλου.

Το νέο Tiguan είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που πατάει στην πλατφόρμα MQB και ζυγίζει έως και 50 κιλά λιγότερο από το σημερινό. Η Volkswagen κάνει για λόγο για πολύ πιο ευρύχωρη καμπίνα και έως 24% πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Το νέο Tiguan θα είναι 6 cm πιο μακρύ, 3 πιο φαρδύ αλλά και 3,3 πιο χαμηλό, ώστε να είναι όχι μόνο πιο μεγάλο στην καμπίνα αλλά και πιο σπορ στο μάτι. Το νέο πάτωμα σημαίνει και μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ ο μεγάλος κερδισμένος είναι το πορτμπαγκάζ που έφτασε τα 615 (!) λίτρα.

Οι κινητήρες είναι από 1,4 έως 2 λίτρων και αποδίδουν από 115 έως και 240 ίππους (όλοι τους Euro6). Μελλοντικά θα υπάρξει και η υβριδική έκδοση GTE που θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι χειροκίνητα 6άρια και ημιαυτόματα διπλού συμπλέκτη με 6 ή 7 ταχύτητες.

Το σύστημα τετρακίνησης θα έχει κάποιες δυνατότητες ρύθμισης από τον οδηγό, ενώ για τους λάτρεις του 4x4 θα εξακολουθήσει να υπάρχει έκδοση με εμπρός προφυλακτήρα για μεγαλύτερη γωνία προσέγγισης. Η απόσταση από το έδαφος είναι 20 cm για τα τετρακίνητα και 18,9 για τα προσθιοκίνητα.

Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με το Tiguan θα ανακοινωθούν αύριο, στα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube