Ξεκίνησε η παραγωγή της Jaguar I-Pace [video]

Ξεκίνησε η παραγωγή της Jaguar I-Pace [video]

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Jaguar θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα σε λίγους μήνες.

Η Jaguar παρουσίασε πριν περίπου ένα χρόνο το πρωτότυπο του νέου ηλεκτρικού crossover με την ονομασία I-Pace, και φέτος θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής.

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές στην Automotive News, η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Jaguar έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Magna Steyr. Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βγουν από την γραμμή παραγωγής θα βρίσκονται στις εκθέσεις των Ευρωπαίων ντίλερ μέσα στο φθινόπωρο, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα το δουν και οι ντίλερ των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Jaguar I-Pace Concept στο Λονδίνο

H ιδιαίτερα άμεση έναρξη της παραγωγής του νέου ηλεκτρικού crossover της Jaguar οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα παραγωγής της Magna Steyr είχε ασχοληθεί από νωρίς με το συγκεκριμένο project. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της τελευταίας, η Jaguar τους είχε καλέσει από τις αρχές της δημιουργίας του νέου μοντέλου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποί της να δώσουν τις δικές τους συμβουλές και ιδέες πάνω στην υλοποίηση και την κατασκευή του συγκεκριμένου project.

Η νέα Jaguar I-Pace βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και οι προδιαγραφές του κάνουν λόγο για 400 άλογα και 71,4 kgm ροπή με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Όσον αφορά στις επιδόσεις, ανακοινώνεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4” περίπου και αυτονομία σχεδόν 500 km. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh θα μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε λιγότερα από 90’ με έναν ταχυφορτιστή σε μία οποιαδήποτε πρίζα.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube