VW Group: Porsche Boxster Spyder, νέο Audi A4 και άλλα 48 μοντέλα το 2015

VW Group: Porsche Boxster Spyder, νέο Audi A4 και άλλα 48 μοντέλα το 2015

Ούτε ένα, ούτε 10, αλλά 50 (!) νέα ή ανανεωμένα αυτοκίνητα θα παρουσιάσει μέσα στους εννέα επόμενους μήνες το VW Group.

Με 12 μάρκες στο πορφόλιό του, το VW Group σκοπεύει να λανσάρει έναν καταιγισμό μοντέλων μέσα στη χρονιά.

Στο δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2014, η VW ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 4,2% σε σχέση με το 2013, (10,1 έναντι 9,7 εκατομμύρια οχήματα). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τζίρος του γκρουπ να φτάσει τα 202,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη τον αριθμό-ρεκόρ των 12,7 δισεκατομμυρίων, ένα παραπάνω απ’ ότι το περασμένο οικονομικό έτος.

Πέρα από τα οικονομικά στοιχεία, ανακοινώθηκε ότι οι μάρκες του γκρουπ θα λανσάρουν συνολικά 50 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα μέσα στη χρονιά.

Από αυτά ξεχωρίζουν το νέο Audi A4, η Porsche Boxster Spyder και το facelift της 911, το νέο Seat Ibiza και τα Audi Q7 και Skoda Superb, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Στόχος είναι μια ακόμα καλύτερη επίδοση για το επόμενο οικονομικό έτος, με την πήχυ να έχει τεθεί στο +4%. «Γνωρίζετε ήδη αρκετά καλά τη φιλοσοφία μας», είπε ο CEO, Martin Winterkorn. Δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με το να κάνουμε το μίνιμουμ όσων μπορούμε. Για το 2015 σκοπεύουμε να πετύχουμε επιπλέον ανάπτυξη τόσο σε αριθμό πωλήσεων όσο και σε κέρδη

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube