To VW Golf GTI Clubsport S συνεχίζει τις δοκιμές στο Ring [video]

To VW Golf GTI Clubsport S συνεχίζει τις δοκιμές στο Ring [video]

Αυτό το περιορισμένης παραγωγής Golf GTI έθεσε προ ημερών εκ νέου τον πήχη των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων μέσα στο Nürburgring. Και φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Γνωρίζουμε ήδη εδώ και κάμποσες ημέρες ότι το Volkswagen Golf GTI Clubsport S μπορεί να γυρίσει ένα γύρο στο Nürburgring στον καταπληκτικό χρόνο των 7’ 49”.

Και με αυτό το ιδιωτικό video μπορούμε να δούμε πώς πατά κάτω το αυτοκίνητο, χωρίς «επικοινωνιακό» θόρυβο από τον έχοντα συμφέρον να μας δείξει ό,τι θέλει.

Να θυμίσουμε ότι το Clubsport S είναι ένα Golf περιορισμένης παραγωγής που ντεμπουτάρησε νωρίτερα μέσα στο 2016 και η παραγωγή του θα πιάσει τις 400 μονάδες. Το αυτοκίνητο στην ουσία πρόκειται για ένα στάνταρ Golf GTI Clubsport, αλλά με διάφορες αναβαθμίσεις έτσι ώστε να αποκτήσει ένα προσανατολισμό πίστας.

Το δίλιτρο μοτέρ του αποδίδει 310 PS, οπότε είναι το δυνατότερο προσθιοκίνητο του ομίλου VW. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που έχουν ειδική ρύθμιση για χρήση στο Nürburgring, οι ρυθμίσεις στη γεωμετρία που του δίνουν πιο άμεσο turn-in και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό και οι 19άρες ζάντες με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά του που συνέβαλαν στην επίτευξη του ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκλειστικό: Συνοδηγώντας το VW Golf GTI Clubsport S στο Ring

Όπως και η μείωση του βάρους κατά 30 kg χάρη στην αφαίρεση του πίσω καθίσματος, κάποιων ηχομονωτικών και του a/c, αλλά και τη χρήση αλουμινίου για το εμπρός υποπλαίσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Golf GTI Clubsport S έχει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο.

Στο video μπορούμε να δούμε το Clubsport S να περνά τις στροφές υπό σοβαρό φορτίο στο μοτέρ, ενώ από την άλλη ο οδηγός δεν φαίνεται να εξαντλεί τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Επίσης φαίνονται ξεκάθαρα οι οπτικές «ενισχύσεις» που περιλαμβάνουν 19ιντσες ζάντες «Pretoria», μαύρη οροφή, φιμέ πίσω τζάμια και νέο body kit με μεγάλο χείλος εκφυγής στην πίσω πόρτα και διαχύτη.

Σε όσους δε θεωρούν ότι το VW Golf GTI Clubsport S ο χρόνος των 7’ 49” είναι κάτι το ευκαταφρόνητο, αρκεί να θυμίσουμε ότι μια BMW M2 με 370 άλογα μόλις που κάνει το γύρο σε 7’ 58”.

[Πηγή cvdzijden - Supercar Videos μέσω YoutTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube