Volkswagen: Μακριά και κουπέ έκδοση για το Tiguan

Volkswagen: Μακριά και κουπέ έκδοση για το Tiguan

Η Volkswagen επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το νέο Tiguan θα το δούμε σε έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο αλλά και ως τετράθυρο κουπέ.

Το νέο VW Tiguan παρουσιάστηκε στην περσινή Έκθεση Φρανκφούρτης και αυτές τις μέρες, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής παρουσίασής του στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε ότι θα δούμε άλλες δύο εκδοχές του.

Την πληροφορία έδωσε ο Jochen Böhle, υπεύθυνος για τα μικρά μοντέλα της Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε καταρχάς ότι το 2017 θα προστεθεί στη γκάμα του Tiguan μια έκδοση με κατά 110 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.791 mm), αντίστοιχα αυξημένο μήκος και 7θέσια διαμόρφωση στην καμπίνα. Το «μακρύ» Tiguan θα κατασκευάζεται στην Κίνα και στο Μεξικό, οπότε προορίζεται κυρίως για τις αγορές της Αμερικής και της Ασίας. Παραμένει άγνωστο το αν θα το δούμε στην Ευρώπη.

Αντίθετα, σίγουρα θα δούμε στα μέρη μας το τετράθυρο κουπέ VW Tiguan, το οποίο αναμένεται το 2018. Πρόκειται για ένα μοντέλο στα πρότυπα της BMW X4, με μεταξόνιο ίδιο με του συμβατικού (2.681 mm). Παρότι έχουμε δει κάτι τέτοιο ως πρωτότυπο Cross Coupé GTE, o Böhle δήλωσε ότι αυτή η έκδοση δεν ήταν στα πλάνα τους αρχικά, αλλά τελικά πήρε το «ΟΚ» μετά και από πίεση του νέου προέδρου της VW, Herbert Diess. Και ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας έκδοσης R για το κανονικό Tiguan, άφησε να εννοηθεί ότι στο κουπέ ίσως προκύψει.

Και οι τρεις εκδοχές του νέου VW Tiguan θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MQB A2, και θα διατίθενται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube