Video: Η Mercedes- AMG GT «GT3» στο Nürburgring

Video: Η Mercedes- AMG GT «GT3» στο Nürburgring

Δεν αναμένεται πριν τα τέλη της επόμενης χρονιάς, οπότε οι Γερμανοί έχουν αρκετό χρόνο να την τελειοποιήσουν.

Ο CEO της AMG, Tobias Moers, έχει ήδη παραδεχτεί ότι η γκάμα της GT θα αποκτήσει κι άλλες εκδόσεις. Η μία απ’ αυτές θα είναι η ρόουνστερ.

Οι άλλες όμως θα είναι πιο σκληροπυρηνικές μια και η Mercedes, όπως και άλλοι κατασκευαστές, δεν σκοπεύουν ν’ αφήσουν την Porsche να αλωνίζει μόνη της στην κατηγορία με την 911 GT3.

Πρόσφατα, ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εθεάθη στο Nürburgring. Σε σχέση με την «απλή» GT S, φορά  πιο επιθετικό body kit με μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, πτερύγια canard στον εμπρός προφυλακτήρα και σταθερή, αντί για ανακλινόμενη, αεροτομή.

Ο διτούρμπινος V8 των 4,0 lt θα αποδίδει 550 PS, 40 περισσότερους απ’ ότι στην GT S. Από τη μία επειδή ο Moiers δεν δίνει έμφαση στην απόλυτη δύναμη αλλά στην αεροδυναμική, την οδηγησιμότητα και τα σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά κι απ’ την άλλη επειδή, προφανώς, πρέπει να μείνει χώρος για την ακόμα ισχυρότερη Black Series που θα ακολουθήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο σπορ κουπέ δεν θα ονομάζεται GT3. Ο Moiers πιστεύει πως «αυτή η ονομασία ανήκει σε άλλη εταιρεία», φωτογραφίζοντας την Porsche. Η οποία, παρεμπιπτόντως, έκανε σαματά για τον λογότυπο κι υποχρέωσε την Aston Martin ν’ αλλάξει την ονομασία της κορυφαίας Vantage, οπότε η Στουτγκάρδη δεν έχει καμία διάθεση να κάνει το ίδιο λάθος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube