Mercedes-AMG: Οι Black Series θα επιστρέψουν

Mercedes-AMG: Οι Black Series θα επιστρέψουν

Το ότι δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Mercedes δεν σημαίνει ότι έχει πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Με την αντικατάσταση της SLS AMG από την GT, το σήμα Black Series που χαρακτηρίζει τις πιο hardcore εκδόσεις των μοντέλων της γερμανικής μάρκας εξαφανίστηκε από την γκάμα.

Σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, αυτό δεν σημαίνει πως δεν εγκαταλείφθηκε. Το αντίθετο μάλιστα - επιβεβαίωσε πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

«Το όνομα Black Series θα παραμείνει ζωντανό», είπε ο Moers. «Θα μας χρειαστεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν τα υπάρχουντα μοντέλα είναι υπεραρκετά. Οι Black Series θα είναι σαφώς πιο σκληροπυρηνικές αλλά ακόμα δεν ξέρω σε ποιο αυτοκίνητο και πότε θα λανσάρουμε πάλι το σήμα.»

Επίσης, αποκάλυψε ότι η γκάμα της GT θα επεκταθεί με διαφορετικές εκδόσεις. Η ανοιχτή είναι, πιθανότατα, η πρώτη, αν και ο Moers δεν αποκλείει να προηγηθεί μια αντίπαλος της Porsche 911 GT3.

Άμεσος διάδοχος της SLS πάντως δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε ένα κεντρομήχανο hypercar. Το έχει σκεφτεί και ο ίδιος, αλλά τώρα είναι ικανοποιημένος με την προμήθεια του twin-turbo V12 στην Pagani.

Τέλος, ο Moers παραδέχτηκε ότι η AMG θα υιοθετήσει κάποια στιγμή και υβριδική τεχνολογία. «Στο μέλλον θα χρειαστούμε υβριδικά συστήματα και έχουμε ήδη κάνει έρευνα για τις εφαρμογές τους σε μοντέλα της AMG. Μπορούν να προσφέρουν επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση και είμαστε σε θέση να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται.»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube