Video: Αγωνιστική Cayman GT4 ή μήπως έκδοση RS;

Video: Αγωνιστική Cayman GT4 ή μήπως έκδοση RS;

Το αγωνιστικό τμήμα της Porsche εργάζεται διαρκώς πάνω σε νέα μοντέλα. Το τελευταίο που «συνελήφθη» είναι μια Cayman.

Το ρίσκο που πήρε η Porsche με την πρώτη Cayman που φέρει τα διακριτικά GT, τα οποία μέχρι τώρα αποτελούσαν προνόμιο της 911, όχι μόνο απέδωσε αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με την εξέλιξη της Cayman GT4 να έχει ανατεθεί στην Porsche Motorsport, και με μια απλή ανάγνωση των τεχνικών της χαρακτηριστικών, το αντίθετο θα ήταν μάλλον απρόσμενο.

Έχουμε ήδη δημοσιεύσει όχι μόνο τις προδιαγραφές αλλά και τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις. Περιληπτικά, πάντως, οι αναρτήσεις από τη νέα 911 GT3, το μοτέρ των 385 PS από την Carrera S και το χειροκίνητο κιβώτιο αρκούσαν για να δημιουργήσουν λίστα αναμονής για την GT4 η οποία, με την πρώτη επαφή, απέδειξε ότι τιμά και με το παραπάνω το σήμα της.

Ένα ελαφρά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, ωστόσο, που έκανε δοκιμές στην πίστα της Monza με τον οδηγό του να την πιέζει στο όριο τράβηξε, αναμενόμενα, το ενδιαφέρον.

Με roll cage, σλικ ελαστικά και σειριακό κιβώτιο, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση της Cayman GT4.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να είναι μια ακόμα πιο extreme GT4. Εξάλλου, στην 911 το κορυφαίο μοντέλο δεν είναι η GT3 αλλά η GT3 RS που, αν και δεν είναι σημαντικά ισχυρότερη, δεν κάνει παραχωρήσεις στην άνεση αλλά είναι εστιασμένη στο να προσφέρει την καλύτερη οδηγική εμπειρία σε δρόμο και πίστα.

Μήπως, μετά τη θερμή υποδοχή της GT4, θα πρέπει να περιμένουμε και μια ακόμα πιο «καυτή» Cayman, ενδεχομένως με ημιαυτόματο κιβώτιο και τα διακριτικά RS;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube