Τρεις Ferrari F12tdf στην πίστα του Mugello [video]

Τρεις Ferrari F12tdf στην πίστα του Mugello [video]

Μια από τις ατραξιόν των Finali Mondiali ήταν η δημόσια πρεμιέρα της νέας ναυαρχίδας του Maranello, της F12tdf.

Οι 488 GTE και 488 GT3 δεν ήταν τα μόνα μοντέλα που η Ferrari έφερε στο Mugello για τους Finali Mondiali, καθώς οι τελικοί φιλοξένησαν το δημόσιο ντεμπούτο των τελευταίων μοντέλων της ιταλικής εταιρείας για το δρόμο, των F12tdf (Tour de France).

Ενώ οι δύο εκδοχές της 488 ετοιμάστηκαν αποκλειστικά για την πίστα, η F12tdf είναι η πρόσφατη ναυαρχίδα της Ferrari για το δρόμο, με την παραδοχή ότι η LaFerrari έκλεισε τον παραγωγικό τίτλο της κατασκευάζοντας και πουλώντας και τα 499 κομμάτια. Τρία από αυτές λοιπόν έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα του Mugello τον περασμένο σαββατοκύριακο και οδηγήθηκαν μεταξύ άλλων από τους Sebastian Vettel και Kimi Räikkönen, με τον Φιλανδό να φιλεύει το φιλοθεάμον κοινό με μερικά ντόνατς.

Από τη νέα F12tdf είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστούν μόνο 799 κομμάτια και, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο web τον Οκτώβριο με αυτοκίνητα υπό παράδοση, η Ferrari ήδη ξεκίνησε να διεκπεραιώνει παραγγελίες από το αυτοκίνητο που πιθανότατα θα είναι το τελευταίο της με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Η τελευταία εκδοχή του 12κύλινδρου μοτέρ αποδίδει 780 PS και 71,9 kgm, χωρίς την αρωγή τούρμπο ή ηλεκτρομοτέρ. Εάν σε αυτό συνυπολογίσεις τη δίαιτα των 110 kg που έγινε στο αυτοκίνητο σε σχέση με τη στάνταρ Berlinetta [οδηγούμε-video], τότε δεν σε παραξενέψουν τα μόλις 2,9” που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να πιάσει από στάση τα 100 km/h, ούτε η τελική των 340 km/h.

Εκείνο βέβαια που δεν γνωρίζουμε ακόμη, καθώς η μοντενέζικη εταιρεία έχει φροντίσει να το κρατήσει μυστικό είναι η τιμή.

[Πηγή marchettino]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube