Συνεχίζονται οι δοκιμές του μικρού SUV της Jaguar

Συνεχίζονται οι δοκιμές του μικρού SUV της Jaguar

Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των SUV προς τα κάτω.

Είναι ξεκάθαρο το ότι παρά το ενδιαφέρον της προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Jaguar δεν έχει αφήσει στην άκρη τις βλέψεις της για ένα μικρότερο SUV.

Είναι η δεύτερη φορά που ο φακός συναντά ένα τέτοιο αυτοκίνητο δοκιμών εξέλιξης, το οποίο δείχνει να ακολουθεί το σχεδιαστικό πρότυπο της F-Pace αλλά υπό σμίκρυνση. Δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν θα χρησιμοποιεί και το πλαίσιο της, όμως η λογική λέει πως όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Jaguar F-Pace 3.0 TDV6 S

Και όχι μόνο η λογική, αφού αυτό ακριβώς είχε δηλώσει και ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρείας, Ian Callum. Συγκεκριμένα είχε σχολιάσει πως η σχεδίαση ενός μικρότερου μοντέλου υπόκειται σε χωροταξικούς περιορισμούς, αφού θα είναι πρακτικά αδύνατο να διατηρήσει τη διαμήκη τοποθέτηση του κινητήρα.

Με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του Range Rover Evoque, που είναι και η μοναδική με εγκάρσια τοποθέτηση κινητήρα στην οικογένεια μοντέλων της Jaguar Land Rover. Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά κακό είναι, αφού η εικόνα που μας έχει δείξει τόσο στο Evoque όσο και το Discovery Sport δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery Sport 2.0D 180 PS

Προφανώς για την ώρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο, πέραν του ότι θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Audi Q3, BMW X1 και η Mercedes-Benz GLA.

[Πηγή: www.autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube