Στο Nürburgring δοκιμάζεται η BMW X2 [video]

Στο Nürburgring δοκιμάζεται η BMW X2 [video]

Το νέο crossover της BMW δοκιμάζεται αυτή την περίοδο σε ένα από τα πιο δύσκολα πεδία του πλανήτη, διατηρώντας το καμουφλάζ του.

Από το Nürburgring έρχονται οι τελευταίες κατασκοπευτικές εικόνες της νέας BMW X2.

Το νέο μοντέλο συνεχίζει να εξελίσσεται και όταν ξεκινήσει να πωλείται, πριν το καλοκαίρι του 2018, θα τοποθετηθεί μεταξύ των X1 και X3. Με δεδομένο λοιπόν το σπορ προφίλ που αναμένεται να έχει, μια πίστα έχει πολλά να προσφέρει στην τελειοποίηση των ρυθμίσεων του στησίματος.

Τη βάση και γι’ αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει η πλατφόρμα UKL2 που χρησιμοποιούν τόσο τα MINI Countryman και Clubman όσο και οι BMW X1, 2 Active Tourer και 2 Gran Tourer.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη BMW X1 sDrive18i

Όπως μαρτυρά o ζυγός αριθμός του ονόματός της αλλά και όπως φαίνεται από το πρωτότυπο που έχουμε ήδη δει, η οροφή της θα έχει κουπέ γραμμή. Από τις εικόνες δείχνει επίσης πιο χαμηλή από τη Χ1, κάτι που ισχύει τόσο για την Χ4 σε σχέση με τη Χ3, όσο και για τη Χ6 σε σχέση με τη Χ5.

Από το πρωτότυπο μάλιστα οι διαφορές αναμένεται να είναι ελάχιστες και θα εντοπίζονται κυρίως στην πιο χαμηλή γραμμή των παραθύρων και τα μεγαλύτερα εμπρός φώτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη BMW X4 xDrive20d

Στα μηχανικά μέρη αναμένεται να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κινητήρες της Χ1, κάτι που σημαίνει 3κύλινδρες και 4κύλινδρες εκδόσεις 1,5 και 2 lt αντίστοιχα τόσο στη βενζίνη όσο και στο πετρέλαιο. Το ίδιο αναμένεται και στη μετάδοση, οπότε θα μιλάμε για χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων και αυτόματα με 6 ταχύτητες στους 3κύλινδρους και 8 στους 4κύλινδρους κινητήρες. Ανάλογα με τον κινητήρα, διαθέσιμες θα είναι και τετρακίνητες εκδόσεις.



Αρχικά η πιο δυνατή έκδοση θα είναι η 2λιτρη τούρμπο ρυθμισμένη στους 231 ίππους, όμως δεν αποκλείεται αργότερα να παρουσιαστεί και μια ακόμα πιο ισχυρή. Αυτό που αποκλείεται, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, είναι μια έκδοση M.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το ΜΙΝΙ Cooper Countryman

Για την καμπίνα της X2 δεν έχουμε ακόμα κάποια πληροφορία, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως δε θα έχει σημαντικές διαφορές από εκείνη της Χ1.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube