Στις 17 Φεβρουαρίου η αποκάλυψη του Škoda Superb

Στις 17 Φεβρουαρίου η αποκάλυψη του Škoda Superb

Το νέο Škoda Superb,όπως ανακοίνωσε η τσεχική εταιρεία, θα αποκαλυφθεί στις 17 Φεβρουαρίου, 15 ημέρες πριν από την επίσημη πρώτη του στη Γενεύη.

Η Škoda ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει την τρίτη γενιά της ναυαρχίδας της, του νέου Superb, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στην Πράγα.

Μέχρι στιγμής, η Škoda έχει προχωρήσει σε τμηματική αποκάλυψη του νέου Superb, με teaser, σκίτσα του εμπρός και του πίσω μέρους, βαριά καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο και αποκάλυψη του ταμπλό.

Το επόμενο Superb είναι επηρεασμένο σφόδρα από το VisionC Concept, με μυώδες καπό και αιχμηρή μάσκα, οπισθοκλινή φανάρια με σειρά από φώτα ημέρας LED στη βάση τους.  

Το νέο Superb περιγράφεται από τους Τσέχους ως το «καλύτερο Škoda μέχρι σήμερα» και θα έρθει να καταλάβει την κορυφαία θέση στην γκάμα της εταιρείας. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB, θα μεγαλώσει για ακόμη μια φορά, θα ζυγίζει 75 kg λιγότερα από τον προκάτοχό του και θα μοιράζεται τουλάχιστον το 50% των εξαρτημάτων με το VW Passat Β8.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γκάμα των μοτέρ του επόμενου Superb θα περιλαμβάνει έναν 1.400άρη βενζινοκινητήρα TSI με 125 PS που αναμένεται να κοστίζει €25.000 στη Γερμανία, έναν 1.8 TSI με 260άλογα, καθώς και τους ντίζελ 1.6 και 2.0 TDΙ με ισχύ 120 και 190 PS αντίστοιχα. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα περιλαμβάνει και άλλα σύνολα που ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει η τσεχική εταιρεία.

Το νέο Škoda Superb θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 17 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ντεμπουτάρει με «σάρκα και οστά» στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube