Στην τελική ευθεία η νέα BMW X5 [video]

Στην τελική ευθεία η νέα BMW X5 [video]

Θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW X5, της τέταρτης κατά σειρά, έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Έως τότε. το αυτοκίνητο περνά από σκληρές δοκιμασίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, από τον παγωμένο αρκτικό κύκλο έως το γνωστό πεδίο δοκιμών στην έρημο της Αριζόνα, όπως βεβαίως από το την πίστα στο Nürburgring, όπου κάθε κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κάνει ουκ ολίγους γύρους με το νέο του μοντέλο.

Η ναυαρχίδα των Βαυαρών στην κατηγορία των SAV (Sport Activity Vehicles) «πατά» πάνω στην πλατφόρμα CLAR (Cluster Architecture) που πρωτοείδαμε στην τελευταία 7 Series, η οποία κάνει χρήση υλικών όπως το ατσάλι, το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το μαγνήσιο. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τη σημαντική μείωση του βάρους σε σχέση με τη σημερινή γενιά του μοντέλου. Πάνω στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα θα εδράζεται και η επερχόμενη Χ7.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα Χ5 θα χρησιμοποιεί 4κύλινδρους, 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, στο πρότυπο της σημερινής.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φέρει το διακριτικό «Μ» που σημαίνει ότι κάτω από το καπό της θα έχει τον γνωστό μας V8 twin turbo κινητήρα της μάρκας, χωρητικότητας 4,4 λίτρων που θα αποδίδει 600 ίππους. Με τον ίδιο κινητήρα αλλά με την ισχύ να περιορίζεται στους 450 ίππους θα εξοπλίζεται η έκδοση  xDrive50i και θα ακολουθήσουν οι «μικρότερες». Ακολουθώντας τέλος τα χνάρια της 7 Series, η νέα Χ5 θα έχει στις ακριβές της εκδόσεις σύστημα αερανάρτησης και στους δύο άξονες, ενώ οι μικρότερες θα ενσωματώνουν μια κλασσική διάταξη.

Είναι προφανές ότι οι Βαυαροί στοχεύουν τον ανταγωνισμό όπως αυτός οριοθετείται από αυτοκίνητα σαν την Porsche Cayenne Turbo S ή την Mercedes- Benz AMG GLE63. Για το λόγο αυτό και τα λοιπά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα είναι ανάλογα, με το εξελιγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης και αυτό του αυτόνομου παρκαρίσματος να ξεχωρίζουν μαζί με το iDrive τελευταίας γενιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube