Στα σκαριά η σκληροπυρηνική BMW M2 CSL

Στα σκαριά η σκληροπυρηνική BMW M2 CSL

Μια σκληροπυρηνική έκδοση της BMW M2 coupé βρίσκεται υπό εξέλιξη και όπως φαίνεται θα φέρει τον λογότυπο CSL για πρώτη φορά μετά το 2004

Η M2 CSL προγραμματίζεται να είναι η έκδοση που θα κλείσει τον κύκλο ζωής της M2 και θα βαδίσει στα χνάρια της Ε46 M3 CSL, με ένα απογυμνωμένο εσωτερικό, καθίσματα μπάκετ και εξαρτήματα από ανθρακόνημα για εξοικονόμηση βάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται περί τους 400 ίππους, ενώ ο κινητήρας θα είναι 3λιτρος τούρμπο εξακύλινδρος και κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από τις M3 και M4. Με άλλα λόγια θα πρόκειται για μια σχετικά πιο ήπια έκδοση του S55 και όχι για μια «πιεσμένη» του Ν55 της M2. Αυτό θα γίνει για λόγους αξιοπιστίας και καλύτερης απόκρισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Επίσημο: Νέα BMW M4 CS με 460 PS [video]

Η ροπή θα κατευθύνεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω είτε ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, είτε ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT με επτά σχέσεις. Αν και το δεύτερο προσφέρει σαφώς ανώτερες επιδόσεις, εντούτοις η απαίτηση της αγοράς για πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα διασφαλίζει και την ύπαρξη της χειροκίνητης έκδοσης ως την βασική.

Οι ανταπόκριση που είχε η M2 της οποίας οι πωλήσεις υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες ήταν που έδωσαν την ώθηση στην BMW ώστε να προχωρήσει στην απόφαση για εξέλιξη της M2 CSL. Ο αντιπρόεδρος της BMW M, Dirk Hacker, είπε στο Autocar μια τέτοια επιτυχία κάνει πολύ πιο εύκολη την απόφαση για παραγωγή πιο ειδικών εκδόσεων , ακόμα και με τις σημερινές συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring


«Η M2 κάνει πωλήσεις 40-50% παραπάνω από τις προσδοκίες μας, ενώ η ζήτηση για αυτοκίνητα όπως η Μ2 ή εκδόσεις GTS και CS ολοένα και αυξάνεται» είπε ο Hacker. «Οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει τις καταβολές τους στους αγώνες, για εμάς αποτελεί μια ευκαιρία. Πάντα ανοίγονται νέες αγορές για τέτοιου είδους μοντέλα, αρκεί να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που όντως είναι διαφορετικά».

Σύμφωνα πάντα με το Autocar, δεν επιβεβαιώνονται φήμες που ήθελαν την M2 CSL να παρουσιάζεται ταυτόχρονα με την ανανεωμένη M2, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πωλήσεις το επόμενο έτος.



Τα πρώτα «μουλάρια» εξέλιξης της M2 CSL ήδη εντοπίστηκαν να κάνουν δοκιμές τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα του Nürburgring. Στις φωτογραφίες φαίνονται κάποιες μικρές αισθητικές αλλαγές στον εμπρός προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα. Θα τοποθετηθούν επίσης και μεγαλύτερα φρένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Oδηγούμε την BMW M3 στο Grossglockner [video]


Η αναβίωση του ονόματος CSL στην γκάμα της BMW σηματοδοτεί και το τέλος των μοντέλων GTS, με την M4 GTS να είναι το τελευταίο μοντέλο που χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα αρχικά. Επιλέχθηκε να μείνει μόνο το CSL εξαιτίας της μακροχρόνιας ιστορίας του αρκτικόλεξου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ομολογκσιόν έκδοση της CS, την 3.0 CSL το μακρινό 1972. Το L είχε προστεθεί για να υπογραμμίσει το μειωμένο βάρος (Leicht) του αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube