Σε ένα χρόνο η crossover έκδοση του Opel Adam

Σε ένα χρόνο η crossover έκδοση του Opel Adam

Στα τέλη του 2014 θα λανσαριστεί η «ψηλωμένη» έκδοση του Opel Adam, με σκοπό να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Volkswagen Cross Up! και το Fiat Panda 4x4

Η οικονομική κρίση και οι μειωμένες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά ανάγκασαν την Opel να μειώσει την παραγωγή του Adam, αλλά δεν άλλαξε τα πλάνα της φίρμας για την επέκταση της γκάμας του.

Μέσα στο 2014, η Opel θα παρουσιάσει την τελική έκδοση μιας crossover έκδοσης του στιλάτου μίνι της, η οποία θα λανσαριστεί στην αγορά προς τα τέλη του επόμενου έτους. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, η έκδοση αυτή θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Adam Rocks που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις του Adam, και τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος που θα του δίνουν μια πιο «άγρια» εμφάνιση και δυνατότητες να κινηθεί άφοβα σε βατούς χωματόδρομους.

Η γκάμα των κινητήρων του θα είναι κοινή με το απλό Adam, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η έκδοση με το νέο 1.000άρη τούρμπο άμεσου ψεκασμού, που θα αποδίδει 115 ίππους και θα προστεθεί φυσικά και στις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube