Σπορ ηλεκτρικό μοντέλο σχεδιάζει η Infiniti για το 2020

Σπορ ηλεκτρικό μοντέλο σχεδιάζει η Infiniti για το 2020

H Infiniti επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να έχει έτοιμο ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως το 2020. Ελπίζουμε να είναι όμορφο σαν το Emerg-e concept.

Σύμφωνα με το Autocar η Infiniti σχεδιάζει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος ως το 2020. Θα βασίζεται σε εντελώς νέα πλατφόρμα και θα μοιράζεται τεχνολογία μπαταριών με τη Nissan.

«Θέλουμε να προσφέρουμε μία μοναδική Infiniti οδηγική εμπειρία», δήλωσε ο CEO της μάρκας Roland Krueger. Έχοντας ήδη αποκομίσει εμπειρία από την οδήγηση ενός εκ των πρωτοτύπων της πλατφόρμας, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος. Αντίθετα με το 4θυρο LE το οποίο μοιράζεται την πλατφόρμα με το Leaf, το αυτοκίνητο για το οποίο μιλάμε θα είναι σπορ. Η απόδοση θα είναι στα επίπεδα του Emerg-e του 2012, το οποίο απέδιδε 400 ίππους, με την κίνηση να πηγαίνει στους πίσω τροχούς.

Η παραγωγή ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου είναι για την Infiniti σε μεγάλο βαθμό απαίτηση της κινεζικής αγοράς. Το 2012 η εταιρεία μετακόμισε το αρχηγείο της στο Hong Kong, σε μια προσπάθεια να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά της Κίνας. Η οποία το 2014 ξεπέρασε σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων την Αμερική.

«Όταν μιλάμε για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχουμε στο μυαλό μας την κινέζικη αγορά, χωρίς αμφιβολία» παραδέχεται ο Krueger. «Είναι ένα θέμα που εσωτερικά το συζητάμε συνέχεια, ποιο είναι δηλαδή το ιδανικό timing για την Infiniti να έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο». Το σπορ αυτοκίνητο θα ακολουθήσει ένα καθημερινό οικογενειακό, σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια την εταιρεία.

Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube