Σχεδόν έτοιμο το Audi SQ2

Σχεδόν έτοιμο το Audi SQ2

Η κορυφαία έκδοση του μικρού crossover της Audi φαίνεται πως κάνει τις τελευταίες του δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Το ισχυρότερο και πιο σπορ Q2, είναι βέβαιο ότι δεν απέχει πλέον πολύ από την επίσημη παρουσίασή του.

Είναι άλλωστε πολύ λογικό, αφού τις πρώτες εικόνες από την εξέλιξή του τις έχουμε δει από το 2016. Όπως όλα τα μοντέλα της οικογένειας S, θα έχει πιο ισχυρό κινητήρα αλλά και πιο σπορ στήσιμο σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Από αισθητικής πλευράς η βασικότερη διαφορά θα έχει να κάνει με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, και πάλι όπως σε κάθε Audi της οικογένειας S. Οι μεγάλοι τροχοί και η πιο επιθετική μάσκα θα κάνουν επίσης διαφορά, πάντα όμως με τη διακριτικότητα που χαρακτηρίζει τα εν λόγω μοντέλα.



Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, είναι πρακτικά βέβαιη η ύπαρξη του 2λιτρου TFSI κινητήρα κάτω από το καπό, του ίδιου με εκείνον που ξέρουμε από το S3. Εκεί αποδίδει 310 PS οπότε η ισχύς και του SQ2 δε θα απέχει από αυτό το νούμερο. Από το ίδιο μοντέλο θα προέρχεται και το σύστημα τεετρακίνησης, όπως και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο με τους δύο συμπλέκτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi S3 Sportback S tronic 310 PS

Όταν παρουσιαστεί, το SQ2 θα είναι προφανώς η ναυαρχίδα της γκάμας του μοντέλου. Ωστόσο παραμένει θολό το εάν θα διατηρήσει αυτόν τον τίτλο για πολύ. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το εάν θα υπάρξει και έκδοση RS του μοντέλου, με τον 5κύλινδρο 2,5λιτρο κινητήρα του RS3 που πλέον αποδίδει 400 PS.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube