Το SEAT Leon Cupra ST είναι ταχύτερο απ’ το Audi RS4 στο Nürburgring! [video]

Το SEAT Leon Cupra ST είναι ταχύτερο απ’ το Audi RS4 στο Nürburgring! [video]

Η ισχυρότερη έκδοση του νέου Leon είναι, αναμφίβολα, γρήγορη και καλοστημένη. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε.

Με χρόνο 7’ 58" 4, το Leon Cupra SC κατέχει το ρεκόρ για προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στο rburgring, όντας πολύ πιο γρήγορο όχι μόνο από τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή, το Renault Mégane RS Trophy (8’ 07" 97), αλλά και από πολύ ισχυρότερα σπορ κουπέ όπως η Porsche 911 Carrera S.

Αυτό, από μόνο του, είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Ακόμα μεγαλύτερο όμως είναι το ότι το 45 kg βαρύτερο και 24 cm μακρύτερο Leon Cupra ST είναι ταχύτερο κατά 0,4", γυρίζοντας στο 'Ring σε μόλις 7’ 58".

Τον χρόνο έγραψε ο Jordi Gené που σχολίασε ότι «οι αντιδράσεις του πίσω άξονα είναι πιο προοδευτικές και χάρη στο μακρύτερο αμάξωμα, η αεροδυναμική είναι καλύτερη με αποτέλεσμα ό,τι χάνεις στις αργές στροφές να το κερδίζεις στις γρήγορες και στις ευθείες».

Ακόμα πιο απίστευτο είναι το ότι το προσθιοκίνητο Leon Cupra ST των μόλις 280 PS κατέχει πλέον τον τίτλο του ταχύτερου στέισον βάγκον που, μέχρι τώρα, ανήκε στο τετρακίνητο Audi RS4 (B7) με τον ατμοσφαιρικό V8 των 420 ίππων.

Ίσως η εμπειρία του Ισπανού οδηγού αγώνων να έπαιξε κάποιο ρόλο: «Η οδήγηση στο Nordschleife είναι σαν να παίζεις γκολφ –κάθε μέρα μπορείς να κάνεις και κάτι καλύτερο», παραδέχτηκε.

Όχι ότι αυτό κάνει το ρεκόρ του Leon Cupra ST, που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, λιγότερο εντυπωσιακό...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube