Επετειακή έκδοση για το Audi RS4 Avant

Επετειακή έκδοση για το Audi RS4 Avant

Η Audi γιορτάζει 20 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου RS με μια ειδική έκδοση του RS4 Avant.

Η Audi παρουσίασε την επετειακή έκδοση Nogaro του RS4 Avant για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου μοντέλου RS, του RS2.

Το νέο Audi RS4 Nogaro αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο RS, το RS2 που βασιζόταν στο 80 Avant αλλά αποτελούσε προιόν συνεργασίας με την Porsche. To RS2 είχε 5κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 2,2 λίτρων με απόδοση 320 ίππους και 41,8 kgm ροπής, και ζύγιζε 1.595 kg (200 kg λιγότερα από σύγχρονο RS4 Avant).

Το RS4 Avant Nogaro εφοδιάζεται με το ίδιο ακριβώς περλέ χρώμα “Nogaro Blue” που είχε και το RS2. Το όνομα του χρώματος πρόεκυψε από την πίστα Nogaro στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, όπου η Audi κατάφερε και έκανε δύο νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού του 1993. Άλλες ομοιότητες στην εξωτερική εμφάνιση του RS4 Avant Nogaro εντοπίζονται στις μαύρες ράγες οροφής, στην μαύρη μάσκα και στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές για τις επενδύσεις: μονόχρωμη ή δίχρωμη. Η μονόχρωμη είναι μαύρη και η δίχρωμη μαύρη και μπλε, ενώ και οι δύο διαθέτουν μπλε ραφές και λογότυπα RS. Ακόμα τα διακοσμητικά στα πάνελ των θυρών και οι φάσες σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα είναι από ανθακονήματα.

Στα μηχανικά μέρη δεν συναντάμε αλλαγές. Όπως συμβαίνει και με την “απλή” έκδοση, έτσι και η Nogaro εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V8 4,2 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους, στροφάρει μέχρι τις 8.000 r.p.m. και συνδυάζεται αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων S tronic.

Η νέα επετειακή έκδοση Nogaro του RS4 Avant θα παρουσιαστεί στην διεθνή έκθεση της Γενεύης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εμπορική της διάθεση, με την τιμή της στην Γερμανία να είναι αυξημένη κατά 10.000 ευρώ σε σχέση με την απλή έκδοση του RS4 Avant.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube