SEAT: To 7θέσιο SUV της απέκτησε επιτέλους όνομα

SEAT: To 7θέσιο SUV της απέκτησε επιτέλους όνομα

Για να καταλήξει στο όνομα του τρίτου SUV της, η SEAT απευθύνθηκε σε χρήστες του web. Και ύστερα από τις προτάσεις τους να ψηφίσουν μεταξύ των Alboran, Aranda, Avila και Tarraco.

Η παράσταση έλαβε τέλος! Με μπόλικους μήνες καθυστέρηση, χάρη στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, γνωρίζουμε τελικά το όνομα του τρίτου SUV της Seat, του μεγάλου αδελφού του Arona και του Ateca.

Και αν και υπάρχει «Α» στο νέο όνομα, δεν είναι ούτε στην αρχή ούτε και στο τέλος, όπως μας έχει συνηθίσει η ισπανική εταιρεία, αλλά στη μέση. Τέλος στην αγωνία, λοιπόν, και το όνομα αυτού, το κακόηχο -τουλάχιστον στα ελληνικά- «Tarraco».

Το χρονικό για να φτάσουμε μέχρι εδώ είχε ως εξής: Για να βαφτίσει το πρώτο της 7θέσιο SUV, η SEAT είχε ξεκινήσει με έκκληση προς τους χρήστες του ίντερνετ την άνοιξη του 2017. Έπρεπε να υποβάλλουν προτάσεις, με σαφή εντολή, ένα όνομα που να συνδέεται με την Ισπανία. Η φίρμα στη συνέχεια προχώρησε σε τέσσερα προκριθέντα: Alboran (μια θάλασσα, το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου), Aranda (μια πόλη στην επαρχία Burgos, διάσημη για τους αμπελώνες της), Avila (η υψηλότερη πρωτεύουσα περιφέρειας της Ισπανίας) και Tarraco, το οποίο είναι το όνομα μιας αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, και σήμερα η Tarragona.

Η τελική επιλογή έγινε μέσω ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια του ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο νικητής έπρεπε να γίνει γνωστός τον Οκτώβριο... αλλά έπεσε στην καταλανική κρίση. H SEAT που εδρεύει στη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλονίας και παίζοντας πολλά στην επικοινωνία του, αποφάσισε λοιπόν να περιμένει.

Το Tarraco θα είναι το 14ο SEAT με όνομα που σχετίζεται με την Ισπανία, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1982 με το Ronda. Το νέο ισπανικό μοντέλο θα έχει στενή σχέση με το Škoda Kodiaq -με τον ίδιο τρόπο που το Škoda Karoq είναι ένα αναθεωρημένο SEAT Ateca. Το νέο SEAT Tarraco aναμένεται στις εκθέσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube