Με τούρμπο το επόμενο Suzuki Swift Sport

Με τούρμπο το επόμενο Suzuki Swift Sport

Έπεσε και το τελευταίο οχυρό. Η Suzuki ενέδωσε στα πλεονεκτήματα του τούρμπο και το επόμενο Swift Sport δεν θα είναι πια το σκληροπυρηνικό ατμοσφαιρικό GTI που είχαμε αγαπήσει.

Το νέο Swift Sport θα έρθει στην αγορά στο τέλος του 2017, ενώ οι απλές εκδόσεις θα παρουσιαστούν νωρίτερα, το καλοκαίρι. Η κορυφαία έκδοση θα κινείται από μια παραλλαγή του Boosterjet 1.4 των 140 ίππων που κινεί και το Vitara.

Ο κινητήρας αυτός θα αντικαταστήσει τον 1.6 των 136 ίππων του σημερινού Swift Sport. Το εργοστάσιο υπόσχεται ότι η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το άμεσο μπροστινό σύστημα και το τιμόνι με την πολύ καλή πληροφόρηση, η ζωηρή και ρυθμίσιμη οδική συμπεριφορά, ο σωστός έλεγχος του βάρους και το χειροκίνητο σασμάν με τις κοντές, ακριβείς διαδρομές του λεβιέ θα είναι στοιχεία και του επόμενου Swift Sport.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ SUZUKI SWIFT TOY 1988 ME 957 ΑΛΟΓΑ

Η εμφάνιση θα είναι μοντέρνα και επιθετική, όπως είδαμε και σε κάποιες φωτογραφίες της επόμενης γενιάς Swift που διέρρευσαν τον Μάρτιο. Οι αναλογίες παραμένουν ίδιες, αλλά το σχήμα είναι πιο αιχμηρό, όχι τόσο χαριτωμένο αλλά πιο... «τεχνικό». Τα πλαϊνά είναι πιο φουσκωμένα και οι πίσω κολώνες βάζουν την σχεδιαστική υπογραφή. Ιδιαίτερη προσπάθεια έχει γίνει να μειωθεί το βάρος, το οποίο ίσως να πέσει και κάτω από τα 1.000 kg.

Το εσωτερικό, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουν εξασφαλίσει οι πηγές μας, βγάζει μια πιο premium αύρα. Το Swift δεν αρκείται στο να είναι ένα καλοφτιαγμένο πρακτικό αυτοκίνητο. Θέλει να γίνει μόδα, προσφέροντας πλούσιο εξοπλισμό ψηφιακής τεχνολογίας, ξεχωριστό σχεδιασμό και υψηλού επιπέδου ποιότητα κατασκευής.

Άσχετα από το Swift Sport πάντως, ενδιαφέρον για την Suzuki θα έχει η βασική έκδοση του νέου Swift που θα έρθει με τον 3κύλινδρο 1000αρη τούρμπο του Baleno.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube