Επίσημο: Νέα Ferrari F60America

Επίσημο: Νέα Ferrari F60America

Σε συνέχεια μιας ανακοίνωσης ένα μήνα νωρίτερα, η Ferrari αποκάλυψε την περιορισμένης παραγωγής F60America.

Η Ferrari F60America είναι μια ειδική έκδοση που εξελίχτηκε για τα 60χρονα του cavallino rampante στη Βόρειο Αμερική.

Η παραγωγή της θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και ιδιαιτέρως συλλεκτική, μιας και θα κατασκευαστούν μόλις δέκα κομμάτια. Η παραγωγή προφανώς και έχει ήδη πουληθεί έναντι $3,2 εκατ. ή €2,53 εκατ. το κομμάτι.

Στην ουσία της, η Ferrari F60America πρόκειται για μια ανοιχτή F12 Berlinetta με σαφείς αναφορές στη 275 GTS-4 NART Spider του 1967 (φωτογραφίες της στην gallery), μια ακόμη ειδική έκδοση που εξελίχτηκε αποκλειστικά για τη Βόρειο Αμερική. Το «κόψιμο» της οροφής αντισταθμίστηκε από δύο ρολμπαρ-αψίδες που είναι ντυμένες με δέρμα και στο πίσω μέρος τους ενώνονται με το καπό με ανθρακονημάτινη κατασκευή. Το εμπρός και το πίσω τελείωμα του αυτοκινήτου τροποποιήθηκαν επίσης σε σχέση με αυτά της F12 Berlinetta και η F60America «μακιγιαρίστηκε» με –τι άλλο;- τα χρώματα του North American Racing Team (NART) και με γενέθλια σήματα στα φτερά. Στην καμπίνα, ο χρωματισμός του σαλονιού είναι σε κόκκινο και μαύρο με την αμερικανική σημαία στα καθίσματα. Αντί οροφής υπάρχει διαθέσιμο ένα ελαφρύ υφασμάτινο τοπ που μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο με ταχύτητα μέχρι 120 km/h.

Κάτω από το καπό υπάρχει το στοκ ατμοσφαιρικό μοτέρ V12 της F12 Berlinetta με 6.262 cc με μέγιστη ισχύ τους 740 PS/8.250 rpm και μέγιστη ροπή 70,4 kgm /6.000 rpm, που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου σασμάν διπλού συμπλέκτη. Το πακέτο μοτέρ/κιβωτίου δίνει ταυτόσημες επιδόσεις με αυτές της F12 Berlinetta: 0-100 km/h 3,1” και 0-200 km/h 8,5”.  

Η Ferrari F60America θα αποκαλυφθεί επίσημα σε πραγματικό μέταλλο σε γενέθλια δεξίωση που θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο στο δημαρχείο του Beverly Hills.

[Πηγή Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube