Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Opel Grandland X

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Opel Grandland X

Το νέο μεσαίο SUV της Opel θα μπορεί να καθίσει έως εφτά επιβάτες και αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Peugeot.

Στον αρκτικό κύκλο βρίσκεται η ομάδα εξέλιξης του νέου Opel Grandland X, του μεσαίου SUV που θα κοντράρει εμπορικά τα Nissan X-Trail και Skoda Kodiaq.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, το μακρύ καπό και το τετραγωνισμένο πίσω μέρος δίνουν μια αρχική ιδέα για το μέγεθός του που το καθίζει στη γκάμα της Opel πάνω από τα Crossland X και Mokka X.

Τα λίγα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η έντονη μάσκα της Opel στο εμπρός μέρος και τα πίσω παράθυρα που δημιουργούν την αίσθηση ότι η οροφή αιωρείται.

Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Crossland X, έτσι και το Grandland X αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Peugeot. Αυτό σημαίνει ότι τα μηχανικά μέρη και μερικές εκδόσεις κινητήρα θα είναι κοινά με το νέο Peugeot 3008. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο έρχεται με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων και πετρελαιοκινητήρες στα 1,6 και 2,0 λίτρα.

Σε αντίθεση όμως με το γαλλικό μοντέλο που είναι μόνο προσθιοκίνητο, το Grandland X αναμένεται να έχει και τετρακίνητη έκδοση, ενώ τα κιβώτια ταχυτήτων που θα συνδυάζονται με τους κινητήρες θα είναι έξι σχέσεων, μηχανικό ή αυτόματο.

Επιπλέον, το νέο μεσαίο SUV της Opel θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και τρίτη σειρά καθισμάτων για να μπορεί να καθίζει μέχρι εφτά επιβάτες.

Τέλος, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική του καριέρα να ξεκινά στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube