Scoop: σε δοκιμές εξέλιξης η νέα Mercedes-Benz GLE

Scoop: σε δοκιμές εξέλιξης η νέα Mercedes-Benz GLE

Αυτό το μυστηριώδες καμουφλαρισμένο SUV είναι ένα πρωτότυπο της επόμενης γενιάς της Mercedes-Benz GLE, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2018

Η υπάρχουσα  GLE παρουσίαστηκε μεν με αυτό το όνομα το 2016, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια ρετουσαρισμένη έκδοση της M-Class, η οποία είχε παρουσιαστεί το 2012.

Γι αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Mercedes ήδη βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης της επόμενης γενίας, την οποία θα πρέπει να αναμένουμε μέσα στο 2018
Μπορούμε να είμαστε σχετικά σίγουροι ότι το «μουλάρι» στις φωτογραφίες είναι η νέα GLE εξαιτίας των μεγάλων διαστάσεών του, αλλά και επειδή υπάρχει ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος που γράφει W167. Η κωδική ονομασία της υπάρχουσας GLE είναι W166.

Το αυτοκίνητο είναι προφανώς αγνώριστο από το βαρύ καμουφλάζ. Κάποια στοιχεία μάλιστα του αμαξώματος μπορούμε να διακρίνουμε ότι προέρχονται από την μικρότερη GLC. Παρόλα αυτά μπορούμε να διακρίνουμε κάποια στοιχεία από το σχέδιο. Βλέπουμε για παράδειγμα πως οι σχεδιαστές αυτή τη φορά προτίμησαν μια πιο «μάτσο» εμφάνιση, με ευμεγέθεις θόλους τροχών και σχετικά στενή καμπίνα. Πιθανολογούμε ότι το σχέδιο της νέας GLE θα είναι πιο κοντά στις γραμμές της προηγούμενης GLK, με τονισμένες ακμές και πιο τετράγωνα μοτίβα, που είχαν ως πηγή έμπνευσης τη G-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Η Mercedes-Benz δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε τι εστί G-Class [video]

Η νέα GLE θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα βασίζεται στην MHA πλατφόρμα της Mercedes-Benz, η οποία προορίζεται για όλα τα SUV της μάρκας από την GLC και πάνω, εκτός από την επερχόμενη νέα G-Class. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι μια παράλλαγή της MRA, την οποία χρησιμοποιούν τα περισσότερα σεντάν και κουπέ μοντέλα της εταιρείας, μετά από το ντεμπούτο της στην GLC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Mercedes-Benz GLC 250 d Coupe

Οι κινητήρες θα είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιεί η νέα E-Class. Αυτό σημαίνει σίγουρα τον νέο 2λιτρο ντίζελ με απόδοση 194 PS, αλλά και V6 βενζίνης και τον V8 Biturbo για την κορυφαία έκδοση GLE 63. Θα υπάρχει επίσης και υβριδική plug-in έκδοση. Το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC και η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Περιμένουμε επίσης με σχετική σιγουριά ότι μετά την παρουσίαση της νέας GLE θα ακολουθήσει και αυτή της νέας GLE Coupe.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη νέα Mecedes-Benz GLE Coupe

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube