Scoop: Πρωτότυπη Porsche 911 GTS στο Nürburgring με 6άρι χειροκίνητο; [video]

Scoop: Πρωτότυπη Porsche 911 GTS στο Nürburgring με 6άρι χειροκίνητο; [video]

Η τιμή, το πιθανό χειροκίνητο σασμάν και η αύξηση στην ιπποδύναμη κάνουν την 911 GTS ό,τι προσιτό hot μπορεί να διαλέξει κάποιος από τις Neunelfer.

Μπορεί να υπάρχουν πολύ πιο εκρηκτικές 911 στα σκαριά –και να δοκιμάζονται ήδη-, όπως οι 991.2 GT3 και GT2. Αλλά η επερχόμενη GTS που βλέπουμε στο video διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με αυτές. Μεγαλύτερη «γοητεία».

Από τη στιγμή που η GT2 θα είναι διαθέσιμη μόνο σε μια χούφτα πελατών από τη λίστα των VIP του Zuffenhausen και η GT3 θα είναι τόσο ακριβή που θα κάνεις τους aficionados να κλαίνε, τι απομένει στους κοινούς θνητούς; Μια 911 GTS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε Porsche 911 GT3 [video]

Παρόλα αυτά, η 911 GTS ψιθυρίζεται ότι θα μοιράζεται μέρος των τεχνικών εφαρμογών της GT3, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Μέχρι στιγμής, μόνο ένα αυτοκίνητο έχει απαθανατιστεί από τους κατασκόπους με κλασικό λεβιέ, αλλά οι φήμες λένε ότι η GTS θα μοιράζεται επίσης το set-up συμπλέκτη που φορά η 911 R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε Porsche 911 R

Kαι με το διακριτικό «GTS» να σημαίνει και τα τρία στιλ αμαξώματος της πισωκίνητης 911, Coupe, Cabriolet και Targa, εάν οι φήμες αποδειχτούν αληθινές, θα καταλήξουμε με σαφώς πολύ παραπάνω δυνατότητες από αυτές που προσφέρει το όχι και τόσο σπορ χειροκίνητο 7άρι των Carrera.

Ανεξάρτητα από αυτή, μην περιμένετε η GTS να πάρει αντίστοιχα ατμοσφαιρικό μονοπάτι, όπως η GT3. Αντίθετα, τα παράγωγα των κλασικών Neunelfer θα φορούν ομοίως το 3λιτρο διτούρμπινο μοτέρ, μόνο που για την περίπτωσή τους θα υπάρχει μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης, πάνω από τα 420 άλογα της Carrera S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 R vs 911 R '67 [video]

Κρίνοντας από τις προεκτάσεις στα φτερά στο πρωτότυπο που βλέπουμε στο video και τα ουρλιαχτά από τα λάστιχα, φαίνεται ότι οι Γερμανοί τεχνικοί ολοκληρώνουν δοκιμές ανοχής των τροχών. Ακόμη κι έτσι όμως, με τη σπέσιαλ ρύθμιση στις εξατμίσεις της GTS, σημαίνει ότι ο μπόξερ ουρλιάζει με όση δύναμη κρύβουν τα έξι πνευμόνια του.

Μιλώντας δε για την Πράσινη Κόλαση, η Carrera S, όταν ενσωματώνει την προαιρετική τετραδιεύθυνση, μπορεί να πιάσει επιδόσεις σούπερκαρ (φανταστείτε γύρω από το 7’ 30”). Έτσι, δεν βλέπουμε την ώρα για το πότε η GTS θα μας δώσει την ευκαιρία για να δούμε ένα καταιγιστικό γύρο στο Nordschleife, με το καλό όταν λανσαριστεί του χρόνου. Και στη συνέχεια τη βάλουμε στο χέρι φυσικά!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube