Ήρθε η ώρα του τούρμπο και για τις Porsche 911 GTS;

Ήρθε η ώρα του τούρμπο και για τις Porsche 911 GTS;

Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου ο ατμοσφαιρικός flat-six των 3,8 λίτρων να αποχαιρετίσει και τις εκδόσεις GTS των 911.

Η Porsche έχει υπάρξει ιδιαίτερα σαφής: «Η επόμενη γενιά της 911 θα έχει μόνο τούρμπο κινητήρες».

Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτή η μετάβαση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις Carrera και τις Carrera S με τον επίσης flat-six αλλά 3λιτρο και με δύο τούρμπο κινητήρα, η ώρα της επέκτασής της και στις άλλες εκδόσεις φαίνεται πως κοντοζυγώνει. Όπως για παράδειγμα στις GTS που για την ώρα χρησιμοποιούν ακόμα τον ατμοσφαιρικό boxer των 3,8 λίτρων με 430 ίππους.

Εάν τώρα λάβουμε υπ’ όψη μας και τις φωτογραφίες με την ανανεωμένη Targa GTS που ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε χωρίς καμουφλάζ σε δοκιμές κάπου στη Νότια Ισπανία, δεν είναι καθόλου απίθανο η ανανέωση της Targa να είναι εκείνη που θα εγκαινιάσει τις τούρμπο GTS.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε την Porsche 911 GT3

Πάντως, από το αυτοκίνητο των δοκιμών δε λείπουν κάποια περίεργα στοιχεία όπως για παράδειγμα το εμπρός σπόιλερ που θυμίζει εκείνο της GT3 καθώς και οι μονομπούλονοι τροχοί. Δεν ξέρουμε εάν πρόκειται για στοιχεία που θα υπάρχουν στη λίστα με τα έξτρα ή εάν είναι κάτι άλλο που οι μηχανικοί δοκιμάζουν, κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η απορία θα μας λυθεί με την παρουσίαση της ανανεωμένης Targa, αργότερα μέσα στο 2016.

[Πηγή: www.autoguide.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube