Scoop: Το νέο Škoda Κaroq βγήκε παγανιά [video]

Scoop: Το νέο Škoda Κaroq βγήκε παγανιά [video]

O αντικαταστάτης του Škoda Yeti, το νέο Κaroq, βιντεοσκοπήθηκε από κατασκόπους στο δρόμο για πρώτη φορά.

Το Škoda Yeti συμπλήρωσε ήδη οκτώ χρόνια στην αγορά και αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο γερασμένο μοντέλο στην κατά τα λοιπά ανανεωμένη γκάμα της τσεχικής εταιρείας.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στο video είναι η δεύτερη κατ’ ουσία γενεά του μοντέλου, που εκτός απροόπτου θα ονομάζεται Κaroq, και το οποίο κάνει τις τελευταίες δοκιμές σε δημόσιους δρόμους της Τσεχίας, λίγο πριν από το λανσάρισμά του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του video που ανέβηκε στο YouTube, η επίσημη πρεμιέρα του νέου Škoda Κaroq προγραμματίζεται για τις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, αναφορά που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από το οπτικό υλικό λοιπόν που έχουμε στη διάθεσή μας, το Κaroq, παρά το τυπικό καμουφλάζ Škoda με μεμβράνες πάνω στις πραγματικές επιφάνειες, δεν μπορεί να κρύψει την ομοιότητά του με το Kodiaq. Με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο φαίνεται ως ένα Kodiaq σε σμίκρυνση. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό.

Όσον αφορά την επιλογή των μοτέρ, η γκάμα αναμένεται να ανοίγει με μια προσθιοκίνητη έκδοση με τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων και να συνεχίζει στις βενζίνες με τον 1.4 TSI των 150 ίππων που θα διαθέτει και το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων ACT, για επιπλέον οικονομία. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βασική επιλογή είναι ο 1.600άρης TDI σε απόδοση 115 ίππων και σε συνδυασμό αποκλειστικά με κίνηση εμπρός. Ο δίλιτρος TDI των 150 PS αναμένεται να συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση. Η κορυφαία έκδοση της γκάμας αναμένεται να είναι η 2.0 TDI των 190 ίππων με τετρακίνηση αλλά και κιβώτιο DSG.

Το νέο Škoda Κaroq αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο, αμέσως ύστερα από το διεθνές ντεμπούτο του στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube